Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
09.03.2023
18:23
Občni zbor leskovških salamarjev
Foto: Anton Hruševar
V petek 3. marca, je Društvo ljubiteljeh suhomesnatih dobrot Leskovec pri Krškem v prostorih večnamenske dvorane v Leskovcu pri Krškem izvedlo občni zbor.

Občni zbor leskovških salamarjev

SEVNICA Na občnem zboru so  prisotnim članom predstavili lansko delovanje društva ter načrt za letošnje leto. Po branju poročil je sledilo poročilo predsednika društva Jožeta Petkovška za leto 2022 in plan dela za 2023. V lanskem letu so tako po sestankih upravnega odbora izvedli tradicionalne koline, potem so izvedli društveni pohod, predstavili so se na občinskem prazniku v Krškem, na tržnici so izvedli salamiado ter sodelovali pri snemanju filma itd..

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Po načrtu za letošnje leto so že izvedli tradicionalne koline na star način, udeležili se bojo prireditve Jožeki kuhajo golaž, namen imajo sodelovati na občinskih ter krajevnih praznikih, v načrtu je tudi Salamiada 6. maja na tržnici na Vidmu.

Ob tem bodo izvedli še strokovne ekskurzijo in razna predavanja,skratka njihov namen je sodelovati z mediji za večjo prepoznavnost in seveda ohranjati ohranjati kulturno dediščino za mlajše rodove. Po končanem zboru se je ob domači kmečki hrani in pijači nadaljevalo druženje, kjer so si izmenjavali mnenja, kako izdelati najboljše domače mesnate izdelke.

Anton Hruševar

leskovec pri krškem
krško

Pridružite se nam