Skip to main content
Nedelja, 14. april 2024
28.03.2024
07:53
Foto: Anton Hruševar
V soboto, 23. marca 2024, je Turistično društvo Lovrenc Raka izvedlo redni letni zbor članov v zidanici Kralj na Celinah.

Po izvolitvi delavnega predsedstva je sledil pozdravni nagovor predsednika društva Alojza Kerina, predsednika Krajevne skupnosti Raka Roka Bizjaka, raškega župnika Silvestra Fabijana, predsednika Društva upokojencev Raka Marjana Opalka, predsednika Društva vinogradnikov Mladena Zorka in predstavnika prostovoljnega gasilskega društva Raka. Sledila so poročila nadzornega odbora in finančno poročilo, predsednik pa je podal poročilo za leto 2023 in plan dela za leto 2024.

Predstavili so, da so v lanskem letu najprej začeli s pripravo sajenja račke čebule, uredili oz. obnovili so označevalno tablo oz. grb Krajevne skupnosti, izvedli so izlete, udeležili so se košnje na Bohorju, izvedli so prireditev žetev pšenice, kjer so predstavili tudi stare običaje žetve in mlatenja žita s cepci, košnjo Cavsarja, v septembru so se udeležili pohoda na Zdole, kjer so ostalim društvom prikazali svojo kulinariko.

V letošnjem letu imajo v načrtu izvajati prireditve, kot so bile v lanskem letu in se še naprej udeleževati različnih prireditev in sodelovati z domačimi društvi. Vključeni so tudi v vseslovenski projekt: 2000 zlatih zrn, zato se bodo letos udeležili žetve v Šentrupertu. Tradicionalna košnja Cavsarja se bo odvijala tudi letos, hkrati pa naj bi tudi otvorili novo pot. Govora je bilo veliko tudi o ureditvi Cavsarja, ter o tem, da bi v svoje aktivnosti še bolj vključevali podmladek Osnovne šole Raka in izvedbi srečanja starodobnikov.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Po vseh podanih načrtih, ter nagovorih pod točko razno, je sledila še obdaritev vseh navzočih za prihajajoči materinski dan. Ob bogati večerji, petju in glasbi ter pogovoru o preteklem in bodočen skupnem delu, se je druženje v Vinski pravljici Kralj nadaljevalo pozno v noč.  

Anton Hruševar

raka
turizem

Pridružite se nam

Novice iz Posavja