Skip to main content
V Posavju N/A° C Sreda, 17. april 2024
22.09.2022
10:28
21. september obeležujemo kot svetovni dan Alzheimerjeve demence. Bolezni, ki je na zemljevidu marsikoga od nas, vrisala svojo sled.

Svetovni dan Alzheimerjeve demence

KRŠKO Demenca predstavlja enega najširših in najtežjih izzivov, ki povezuje med seboj veliko ljudi. Lahko pa je tudi priložnost za razvoj nas samih, za plemenitenje naše duše - in da, lahko je tudi prijetna. V Domu starejših občanov Krško se že 24. leto zapored s področjem dela s stanovalci z boleznijo demenca ukvarja diplomirana medicinska sestra Martina Žerjav, katera je na sredini prireditvi stanovalce srčno in toplo pozdravila ter jim s prebrano pesmijo ogrela srca. Na prireditvi so sodelovali tudi stanovalci Marija Horžen, Franci Avguštin, Ana Butkovič, Jožefa Šinkovec, Olga Pisek, Albin Žaren in Dragica Nunčič, ki so z recitacijami popestrili program. Z znanimi ljudskimi pesmimi se je predstavil tudi domski pevski zbor zaposlenih.

Fotogalerija (Foto: Dom starejših občanov Krško):

Sprehod za spomin

Pred samo prireditvijo so skupaj z otroci iz Vrtca Krško – Enota Grič odšli na krajši Sprehod za spomin, ki ga obeležujemo po vsej Sloveniji. "En in edini univerzalen recept za vse tiste, ki se srečujete in srečujemo z ljudmi, ki so oboleli z boleznijo demenca je: V vsakem trenutku naj človek z demenco čuti, da ga imamo radi, saj je to tisto, na čemer temeljijo vsa naša življenja – na povezanosti in ljubezni," dodajajo v Domu starejših občanov Krško.

dom starejših občanov krško
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja