Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
24.05.2023
12:25
Obisk Unescovih ambasadork iz Benetk v Pišecah
Foto: Nej Bizjan / OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
V torek, 23. maja, so imeli na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece poseben dan, saj sta nas obiskali Jing Fang in Francesca Bampa iz Unescovega urada v Benetkah.

Obisk Unescovih ambasadork iz Benetk v Pišecah

BREŽICE Štiri dni sta gostji Kozjanskega parka, k nam pa jih je pripeljala Ema Jevšnik, kajti pišeška šola pridno sodeluje v projektih, ki jih pripravlja Kozjanski park. Trenutno sodelujemo v njihovem projektu, povezanim s suhimi travniki. Želeli sta videti, katere Unescove projekte in aktivnosti izvajamo na naši šoli. Ker je bil pogovorni jezik angleščina, smo se kot vodiči preizkusili Tian, Aleks in jaz, Barbara.

Po uvodnem programu, v katerem so se predstavili naši mladi folkloristi in zborček, in nagovoru gospe ravnateljice Nuške Ogorevc smo ju popeljali po šoli, jima predstavili naše tabore, projekt Moder stol, igrico Postrizi Maksovo frizuro, izdelavo herbarija, šolski vrt, učilnico na prostem, Alejo lesenih skulptur … Tudi v vrtec sta pokukali in bili navdušeni nad vsem, kar sta videli in doživeli. Po kosilu smo se pozdravili, kajti odšli sta na ogled repnic, mi pa si želimo, da obdržimo stike in še kdaj v goste dobimo tako zanimive goste.

Barbara Bradač, novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

Fotogalerija (Foto: Nej Bizjan)

brežice
pišece
šole v posavju
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja