Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
30.09.2022
08:42
Foto: arhiv ePosavje
Iz Splošne bolnišnice Brežice obveščajo, da od četrtka, 29. septembra, potekajo obiski hospitaliziranih bolnikov na različne načine po posameznih oddelkih.

Obiski v Splošni bolnišnici Brežice

Interni oddelek

Na internem oddelku so zaradi v povprečju daljših ležalnih dob obiski dovoljeni enkrat tedensko in sicer ob sredah med 14.30 in 15.30. Vhod za obiskovalce skozi objekt B, kjer se obiskovalec registrira pri pooblaščeni osebi bolnišnice. "Na obisk v enem dnevu gre lahko k bolniku največ ena oseba za največ 15 minut. Obvezna je uporaba zaščitne maske in razkuževanje rok. Obiskovalci, ki imajo kakršnekoli znake prehlada zaradi varovanja hospitaliziranih bolnikov ne vstopajo v objekt bolnišnice," dodajajo v Splošni bolnišnici Brežice. V primeru kritično bolnih so obiski možni tudi izven opredeljenega termina po predhodnem dogovoru z lečečim zdravnikom ali predstojnikom oddelka.

Kirurgija in CIT

Na oddelku za kirurgijo in v CIT obiski niso dovoljeni, "razen v primeru kritično bolnih po predhodnem dogovoru z lečečim zdravnikom ali predstojnikom oddelka. Vstop obiskovalcev med 14.30 in 15.30 skozi vhod B, v primeru dogovora za drugačno uro obiska pa skozi vhod Urgentnega centra." Kot pravijo, gre lahko na obisk k enemu bolniku največ ena oseba za največ 15 minut. Obvezna je uporaba zaščitnih mask in razkuževanje rok. Vsi obiskovalci, ki imajo kakršnekoli znake prehlada zaradi varovanja hospitaliziranih bolnikov ne vstopajo v objekt bolnišnice.

Ginekološko-porodni in pediatrični oddelek

Na ginekološko – porodnem in pediatričnem oddelku obiski in prisotnost na porodu ter bivanje staršev z otrokom potekajo izključno po predhodnem dogovoru z zdravnikom oddelka. "Splošni obiski na teh dveh oddelkih niso dovoljeni," še dodajajo v obvestilu.

splošna bolnišnica brežice
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja