Skip to main content
Petek, 1. december 2023
26.04.2023
21:19
Splošna bolnišnica Brežice
Foto: arhiv ePosavje
Od 1. maja bodo v Splošni bolnišnici Brežice obiski hospitaliziranih bolnikov znova vsak dan, so zapisali v sporočilu.

Obiski znova vsak dan

BREŽICE Po koronskih časih, ko so bili obiski hospitaliziranih bolnikov v Splošni bolnišnici Brežice večkrat omejeni - in jih v določenih trenutkih tudi ni bilo, s 1. majem prihaja nov režim obiskov. Obiski svojcev bodo v Splošni bolnišnici Brežice zdaj možni vsak dan med 14.30 in 15.30 uro.

Upoštevajte higienske ukrepe in navodila zdravstvenega osebja

Kot pravijo, lahko hkrati pacienta obišče največ ena zdrava oseba za 15 minut, vstop za obiskovalce je na vhodu objekta B. "Ob vstopu v bolnišnico se je potrebno prijaviti pri odgovorni osebi bolnišnice, ki bo na vhodu. Vnos hrane pacientom ni dovoljen, razen sadja v manjši količini. Svetujemo, da otroci ne prihajajo na obiske in priporočamo uporabo kirurških ali FFP2 mask, ki so obvezne ob neposrednem stiku z bolnikom. Na oddelku je potrebno upoštevati higienske ukrepe ter navodila zdravstvenega osebja," dodajajo.

Obiski izven terminov

Iz pietetnih razlogov so dovoljeni obiski svojcev tudi izven termina za obiske. O tej obliki obiskov je potreben predhodni dogovor z lečečim zdravnikom, ki bo o dovoljenju obvestil odgovorne osebe za organizacijo vstopa na oddelek. "Vhod za obiskovalce izven termina splošnih obiskov je skozi Urgentni center. Obiskovalec se javi pri vratarju," dodajajo.

Informacije o zdravju

Lečeči zdravniki dajejo svojcem informacije med delovnim tednom v času obiskov. Na dan, ko je lečeči zdravnik po dežurstvu, svojci ne morejo dobiti informacij o zdravstvenem stanju pacientov. Ob drugih odsotnostih lečečega zdravnika bo informacije svojcem podal nadomestni oddelčni zdravnik, informacije o zdravstvenem stanju pacienta lahko dobil le oseba, ki je v sprejemni dokumentaciji pacienta navedena kot kontaktna oseba.

Informacije po telefonu izključno po dogovoru

Po telefonu se svojcem informacije o zdravljenju pacientov dajejo izključno po predhodnem dogovoru med zdravnikom in svojcem. "Med vikendi in prazniki, ko je na oddelku le dežurni zdravnik, informacij ne dajemo. Telefonske informacije o počutju in negi pacientov vse dni v tednu dajejo svojcem medicinske sestre," so še zapisali.

splošna bolnišnica brežice
brežice
zdravje

Pridružite se nam

Novice iz Posavja