Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
10.03.2023
10:12
Obnova CKŽ
Foto: ePosavje.com
Obnova Ceste krških žrtev med obema bencinskima servisoma je v zaključni fazi. V naslednjih dneh sledi prvo asfaltiranje, nato še dokončno, dela pa naj bi zaključili do konca meseca.

Druga etapa 2. faze bi lahko bila končana do konca meseca

KRŠKO Po prvi etapi 2. faze obnove Ceste krških žrtev od novega krožišča pri krškem pokopališču bo bencinskega servisa OMV, druga etapa 2. faze poteka med bencinskim servisom in na območju križišča pri ti. "šopingu". Na Mestni občini Krško napovedujejo, da bi ob ugodnih vremenskih razmerah lahko bila dela zaključena do konca meseca.

Če ne bo težav, bo križišče odprto konec marca

V naslednjih dneh namreč načrtujejo, da bi 14. in 15. marca na tem odseku že položili grob asfalt na cestišču, med 15. in 17. marcem pa bi sledilo še polaganje asfalta na površinah za pešce in kolesarje. In kdaj bodo položili zadnji sloj asfalta? V Krškem napovedujejo, da je polaganje zaključnega sloja asfalta predvideno med 20. in 24. marcem, temu pa bo sledilo še risanje talnih oznak. In če bodo dela potekala po načrtih, bo cesta za promet odprta konec marca.

CKŽ Krško

Kratkotrajne popolne zapore

V času asfaltiranja bo prihajalo do kratkotrajnih, nekaj urnih popolnih zapor, oziroma do oteženih dostopov do posameznih objektov. Kot napovedujejo, bo najbolj obremenjena lokacija križišče z odcepom do TUŠ in do JOB centra. Tem delu se bodo izvajalci del posebej posvetili, da bo tudi v času asfaltiranja cesta čim bolj prevozna.

V nedeljo, 12. marca, popolna zapora

V nedeljo, 12. marca, bo tako v tem križišču popolna zapora, ko bo izvajalec pripravil celotno križišče za asfaltiranje.

krško
ceste

Pridružite se nam

Novice iz Posavja