Skip to main content
V Posavju 0.2° C Četrtek, 26. januar 2023
03.10.2022
22:28
Druga etapa obnove CKŽ v Krškem
Foto: arhiv ePosavje
Po majskem odprtju prvega dela prenovljene Ceste krških žrtev v Krškem bo zdaj sledilo nadaljevanje, obnova ulice od pokopališča do Trgovskega centra Krško. Pogodbo so že podpisali.

Obnova Ceste krških žrtev v Krškem v drugo etapo

KRŠKO Po dveh mesecih od sprejete (in objavljene) odločitve o oddaji javnega naročila za obnovo Ceste krških žrtev v Krškem je zdaj že znano. Konec meseca se začenja 2. etapa obnove najdaljše ulice - in ulice z največ hišnimi številkami - v Krškem. Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo so pogodbo o izboru izvajalca del podpisali 22. septembra, z Mestne občine Krško pa so medtem sporočili, da se bodo dela na obnovi dela Ceste krških žrtev od pokopališča Krško do trgovskega centra Leskovec pri Krškem začela konec oktobra oziroma v začetku novembra, zaključila pa poleti 2023.

Zaključek del poleti 2023

Na skoraj 1200 metrov dolgem odseku ulice od pokopališča do vstopa v mesto iz smeri avtoceste bodo uredili štiri krožišča ter kolesarsko povezavo, projekt pa obsega tudi obnovo odcepa ceste od križišča pri trgovskih centrih Mercator in Tuš do Job centra.

3,8 milijona evrov vreden projekt

Naložba na tej državni cesti je vredna 3,8 milijona evrov, od tega bo 2,3 milijona evrov za ureditev ceste prispevala Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, 1,5 milijona bo za ureditev javne razsvetljave in pločnikov prispevala Mestna občina Krško.

krško
ceste

Pridružite se nam

Poglejte tudi