Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
29.09.2022
22:15
Obnova CKŽ pri policiji
Foto: ePosavje.com
Z Mestne občine Krško zagotavljajo, da bo obnova dela Ceste krških žrtev pri Policijski postaji Krško končana do konca oktobra. V starem Krškem je sicer spremenjen prometni režim.

Obnova CKŽ pri policiji

KRŠKO V starem Krškem so konec junija pričeli z obnovo Ceste krških žrtev na odseku od Taverne do Policijske postaje Krško. Dela 1. in 2. faze so končali, z 12. septembrom pa so odprli ulico v 3. in 4. fazi, od starega zdravstvenega doma do križišča pri Policijski postaji Krško.

Dela bodo končana v oktobru

Kot pravijo na Mestni občini Krško, dela potekajo v skladu s terminskim planom, zaključek del je predviden v oktobru. V okviru projekta v skupni višini 461.000 evrov bo Mestna občina Krško celovito obnovila vodovod, optiko, cestno razsvetljavo, kanalizacijo, pločnik in cesto ter toplovod.

Obnova dotrajanega toplovoda

Dela trenutno potekajo v križišču pri policijski postaji, kjer obnavljajo zelo dotrajan toplovod. Obnova toplovoda je sicer interventne narave, kljub temu se redno izvajajo druga dela v skladu z načrti.

Prometna ureditev, staro mestno jedro Krško

Spremenjen prometni režim

Od 12. septembra je sicer v starem mestnem jedru spremenjen prometni režim. Promet je preusmerjen mimo Hočevarjevega trga in čebelarskega centra po Bohoričevi ulici, kjer so vzpostavili izmenični dvosmerni promet, promet je urejen s semaforji. Na Bohoričevo ulico lahko izjemoma zapeljete tudi s Ceste krških žrtev, v prehodu mimo Gostilne Murko in Občine Krško, kjer je bil doslej urejen enosmerni promet iz smeri občine proti CKŽ - promet je v času obnove ulice tam urejen dvosmerno.

ceste
krško
promet

Pridružite se nam

Novice iz Posavja