Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
20.09.2023
08:26
Grafika: Mestna občina Krško
Mestna občina Krško obvešča, da je od 18. septembra 2023 delno zaprta Cesta krških žrtev v smeri od stadiona do krožišča pri mostu za Videm, v nasprotni smeri promet poteka nemoteno.

Zaprt odsek Ceste krških žrtev

Mestna občina Krško obvešča, da je od 18. septembra 2023 delno zaprta Cesta krških žrtev v smeri od stadiona do krožišča pri mostu za Videm, natančneje odsek med gostiščem Feral do krožišča pri mostu za Videm, v nasprotni smeri – iz Sevnice proti stadionu – promet poteka nemoteno.

Poteka obnova pločnika

Razlog za zaprtje dela ceste je obnova pločnika od mostu proti stadionu v dolžini približno 100 metrov oz. postavitev ograje ob strmini, kar je bilo zahtevano pri tehničnem prevzemu 1. faze rekonstrukcije Ceste krških žrtev v letu 2022. V sklopu prve faze obnove Ceste krških žrtev se je projekt namreč navezoval na omenjeni obstoječi pločnik, ki se na tem delu v sklopu rekonstrukcije ceste ni obnovil, vendar je bil kljub temu sestavni del državnega komisijskega pregleda po končani gradnji. Člani državne komisije so na pregledu torej zahtevali, da se na tem delu pločnika, ne glede na to, da je to obstoječe stanje in se ni obnavljalo, postavi varnostna ograja. Ker je brežina od pločnika zelo strma, ograje ni mogoče postaviti, ne da bi obnovili pločnik po celotni dolžini 100 metrov v konzolni obliki in nanj postavili varnostno ograjo. Po montaži varnostne ograje bomo lahko pridobili trajno dovoljenje za uporabo ceste in pločnika.

Dela in s tem delna zapora Ceste krških žrtev bo potekala do predvidoma konca naslednjega tedna oziroma do konca tega meseca.

Mestna občina Krško

krško
ceste
zapora ceste

Pridružite se nam

Poglejte tudi