Skip to main content
Petek, 1. december 2023
27.08.2023
07:07
Športno igrišče pri OŠ Sava Kladnika Sevnica
Foto: Bojan Kostevc
Obnovo športnih površin pri Osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica bo sofinancirala država.

Obnova športnih površin pri OŠ Sava Kladnika Sevnica

SEVNICA Za projekt obnove športnih površin v pogodbeni vrednosti 532.961,00 evrov bo ministrstvo namenilo 100.000 evrov. Občina Sevnica je na razpis za sofinanciranje prijavila projekt obnove športnih površin, ki je ustrezal razpisnim kriterijem. Ti so namreč določali, da mora biti investicija zaključena v letu 2023.

Obnova športnih površin pri OŠ Sava Kladnika Sevnica je potekala od jeseni 2022 do sredine poletja 2023. V sklopu ureditev so bile tribune prestavljene na severno stran igrišča. Asfaltirane površine so bile odstranjene, urejena je bila preplastitev s tartanskimi oblogami. Okrog igrišč, ki so namenjena skupinskim športom z žogo, je speljana krožna 160 metrska atletska steza, ki je prav tako v tartanski izvedbi. Ob stezi je urejena še površina za skok v daljino in met krogle.

Športne površine še niso v uporabi, saj se čaka na uporabno dovoljenje. Pridobljeno bo predvidoma do začetka novega šolskega leta.

Športne površine so v prvi vrsti namenjene športni vzgoji otrok v okviru šolskih in obšolskih dejavnosti. V popoldanskem času so na voljo za uporabo vsem, ki radi aktivno preživljajo svoj prosti čas. Ob tem Občina Sevnica poudarja pomembnost spoštovanja in primerne uporabe javnih prostorov, ki so namenjeni za rekreacijo. Naj bo skrb za dobro stanje novih športnih površin skrb vsakega njihovega uporabnika.

Občina Sevnica

sevnica

Pridružite se nam