Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
14.09.2022
14:05
Obnovljeno postajališče za avtodome v Brestanici
Foto: Mestna občina Krško
V sredinem dopoldnevu so v Brestanici namenu predali obnovljeno postajališče za avtodome in postajo za izposojo koles Krčan.

Obnovljeno postajališče za avtodome v Brestanici

KRŠKO Župan Mestne občine Krško mag. Miran Stanko in predsednik sveta KS Brestanica Vlado Bezjak sta adanes v okviru Evropskega tedna mobilnosti uradno namenu predala obnovljeno postajališče za avtodome in postajo za brezplačno izposojo koles pri bazenu Brestanica.

Obnova postajališča z oskrbo za avtodome je obsegala ureditev makadamskih površin, ograje, dobavo in montažo novih servisnih stebričkov za pitno vodo in elektriko v skupni vrednosti nekaj več kot 24.000 evrov.

Fotogalerija (Foto: Mestna občina Krško):

Tri nove postaje za Krčana

Postaja za brezplačno avtomatizirano izposojo koles pa je ena izmed treh novih, ki jih je Mestna občina Krško konec leta 2021 na novo uredila. Poleg te v Brestanici še v Spodnjem Starem Gradu in na Senovem. Skupna vrednost projekta vseh treh postaj je znašala dobrih 105.000 evrov. Trenutno je na območju krške občine v uporabi skupno 55 koles na 11 izposojevališčih. Krajšo slovesnost ob odprtju novih pridobitev so s pesmijo popestrili najmlajši iz brestaniškega vrtca, skupina Pikapolonice.

Mestna občina Krško

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja