Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
29.01.2024
07:14
Foto: Anton Hruševar
Kulturno društvo Žarek, je v soboto, 27. januarja 2024, v Večnamenskem domu v Dolenji vasi izvedlo tradicionalno Ocvirkijado.

Ocvirkijada v Dolenji vasi

Kot je v pogovoru dejal predsednik sveta Krajevne skupnosti Dolenje vasi Matej Libenšek, je namen oz. cilj društva, da ob pestrem kulturnem programu preživet čim lepši večer, hkrati pa k sodelovanju privabiti še več mladih.

Sam potek priprav se prične že deset dni pred prireditvijo, ko k sodelovanju povabijo vsa gospodinjstva v KS Dolenje vasi, Spodnjega Starega Gradu in Libne. Tudi letos je bil velik odziv tako mladih kot starejših krajanov, saj je komisija imela za ocenjevanje kar 39 izdelkov, ocenjevali pa niso zgolj okusa, temveč tudi izvirnost izdelka.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Izvirni izdelki

Tokrat je prvo mesto za najbolj izviren izdelek (Polžja družina ocvirk) prejela Aleksandra, Anja in Taja Lupšina, drugo mesto je pripadlo Niku Junkarju (Pujsi v blatu) in tretje mesto Jožici Jordan ter Vidi Bahč (Ježki v gnezdu).

Prireditev je bila popestrena z ženskim pevskim zborom Prepelice, nastopili so tudi otroci iz vrtca Krško, enote Tonček Dolenja vas in pevkae iz Podbočja, s Folklorno skupino DKD Svoboda iz Senovega, Jože Žagar s harmoniko, ter gledališko sekcijo Društva za ohranitev podeželja Veliki Trn s skečem »Zapleti na kolinah«.

Celotno prireditev oz. druženje sta povezovala Anton Petrovič in humoristka Pišečka Micka.

Anton Hruševar

Pridružite se nam