Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
14.01.2023
21:11
Splošna bolnišnica Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V Splošni bolnišnici Brežice od petka naprej velja nov režim pri obiskih hospitaliziranih bolnikov. Obiski na internem oddelku so dovoljeni enkrat tedensko. Več v nadaljevanju novice.

Nov režim obiskov v brežiški bolnišnici

BREŽICE Po 30. novembru lani, ko so v Splošni bolnišnici Brežice zaradi povečanega števila novih okužb s koronavirusom prepovedali obiske hospitaliziranih bolnikov, so ti zdaj znova dovoljeni. A ne povsod in ne vsak dan. 

Na internem oddelku ob sredah med 14.30 in 15.30 uro

Na internem oddelku so zaradi v povprečju daljših ležalnih dob od petka, 13. januarja, obiski dovoljeni enkrat tedensko, ob sredah med 14.30 in 15.30. V bolnišnici pravijo, da je vhod za obiske skozi objekt B, kjer se obiskovalec registrira pri pooblaščeni osebi bolnišnice. "Na obisk v enem dnevu gre lahko k bolniku največ ena oseba za največ 15 minut. Obvezna je uporaba zaščitne maske in razkuževanje rok," dodajajo.

Obiski kritično bolnih po predhodnem dogovoru

Obiskovalci s kakršnimikoli znaki prehlada zaradi varovanja hospitaliziranih bolnikov ne vstopajo v objekte bolnišnice, v primeru kritično bolnih pa so možni obiski tudi izven opredeljenega termina po predhodnem dogovoru z lečečim zdravnikom ali predstojnikom oddelka.

Kirurgija, CIT

Na oddelku za kirurgijo in oddelku za anesteziologijo, intenzivno terapijo in terapijo bolečine CIT) obiski niso dovoljeni, razen v primeru kritično bolnih po predhodnem dogovoru z lečečim zdravnikom ali predstojnikom oddelka. Ob tem pravijo, da gre lahko hkrati na obisk k enemu bolniku največ ena oseba in za največ 15 minut. "Obvezna je uporaba zaščitnih mask in razkuževanje rok. Vsi obiskovalci, ki imajo kakršnekoli znake prehlada zaradi varovanja hospitaliziranih bolnikov ne vstopajo v objekte bolnišnice," dodajajo.

Ginekološko - porodni in pediatrični oddelek

Splošni obiski na ginekološko – porodnem in pediatričnem oddelku niso dovoljeni, obiski in prisotnost na porodu ter bivanje staršev z otrokom poteka izključno po predhodnem dogovoru z zdravnikom oddelka.

splošna bolnišnica brežice
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja