Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
03.07.2023
12:32
Slovesno otvorili cestni odsek na Vrhu pri Boštanju
Foto: Občina Sevnica
Nedelja je bila na Vrhu pri Boštanju praznično obarvana. Na dan državnosti so otvorili
novo urejen cestni odsek, ki poteka skozi naselje.

Odprli prenovljen cestni odsek na Vrhu pri Boštanju

SEVNICA V sklopu celostne ureditve prometne povezave so bila izvedena dela za stabilizacijo brežine z zamenjavo tampona cestišča, ureditvijo odvodnjavanja in javne razsvetljave. Na območju je bil urejen tudi vodovod. Investicijo v vrednosti dobrih 230 tisoč evrov je iz občinskega proračuna pokrila Občina Sevnica.

Župan Srečko Ocvirk je ob odprtju cestnega odseka poudaril, da je bilo za realizacijo te pridobitve potrebnih veliko aktivnosti skozi daljše časovno obdobje. Izpostavil je večplastno vlogo novega cestnega odseka, ki poleg prometne varnosti pomembno povezuje krajane Vrha pri Boštanju in izboljšuje njihov življenjski prostor.

Fotogalerija (Foto: Občina Sevnica):

Sledila je simbolna otvoritev cestnega odseka. Trak je skupaj z županom Srečkom Ocvirkom, predsednikom Sveta Krajevne skupnosti Boštanj Vincencem Knezom in predstavnikom družbe Kostak d.d. prerezala najstarejša krajanka Marija Seničar. Cestni odsek je blagoslovil boštanjski župnik Andrej Golčnik.

Zbrane je nagovoril tudi krajan Vrha pri Boštanju in član Sveta Krajevne skupnosti Boštanj Ivan Možic, ki je izrazil zadovoljstvo ob odprtju novega cestnega odseka. Priložnostni dogodek je povezovala Tanja Mikolič, kulturno pa so ga obogatili Ljudski pevci z Boštanja in Kvintet CIK – CAK.

Občina Sevnica

sevnica
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja