Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
25.04.2023
10:12
OŠ Brežice, The Worlds Scholar's Cup
Foto: OŠ Brežice
V soboto in nedeljo, 22. in 23. aprila, se je šest devetošolcev Osnovne šole Brežice udeležilo tekmovanja The World Scholar's Cup.

138 otrok in mladostnikov na tekmovanju v Kopru

The World Scholar's Cup

Tekmovanje, ki poteka že petnajsto leto in ima vsako leto več udeležencev, poteka izključno v angleškem jeziku, saj so organizatorji tekmovanja iz Združenih držav Amerike. Udeleženci tekmujejo iz šestih različnih vsebinskih področij - umetnost, glasba, zgodovina, književnost, sociologija in naravoslovje. Osnovnošolci in dijaki so se v soboto in nedeljo pomerili v ekipni debati, kreativnem pisanju esejev in dveh preizkusih znanja. Tekmovali so skupaj s srednješolci, saj sodijo že v kategorijo starejših mladincev. Tekmovanje je gostila OŠ Antona Ukmarja Koper. Udeležili so se ga tako učenci in dijaki, ki jim angleščina ni materni jezik, kot tudi tisti, ki jim je oz. prihajajo iz drugih držav in v Sloveniji obiskujejo mednarodne šole, v katerih poteka pouk v tujem jeziku. Skupaj je tekmovalo 138 otrok in mladostnikov.

22 medalj

OŠ Brežice so zastopali učenci Mai Božič, Leon Recer, Dimitrije Cocojević, Noa Urša Ribič, Vita Smrekar in Lana Kurajić (z leve proti desni na zgornji fotografiji). Na tekmovanju so bili zelo uspešni in osvojili 22 medalj (3 zlate in 19 srebrnih). S svojim uspehom so si zagotovili mesto na naslednji stopnji tekmovanja (Global Round), ki bo potekalo v Dohi v času poletih počitnic. Na tekmovanje so se pripravljali pod mentorstvom profesorice Petre Vaš.

brežice
šole v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja