Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
16.01.2023
08:43
Sterilizacija mačk
Foto: arhiv ePosavje
Oskrbo za zapuščene živali na območju mestne občine Krško bo po koncesijski pogodbi do konca leta 2027 izvajalo zavetišče Meli iz Trebnjega.

Oskrbo za zapuščene živali bo izvajalo društvo Meli iz Trebnjega

Z Mestne občine Krško sporočajo, da bo oskrbo za zapuščene živali na območju krške občine po koncesijski pogodbi do 31. decembra 2027 izvajalo zavetišče Meli center Repče iz Trebnjega. 

Zavetišče sicer deluje še na območju občin Bloke, Črnomelj, Dobrepolje, Dol pri Ljubljani, Dolenjske Toplice, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kočevje, Komenda, Litija, Loška dolina, Loški Potok, Lukovica, Mengeš, Mirna, Mirna Peč, Mokronog – Trebelno, Moravče, Sodražica, Škocjan, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trebnje, Vodice. Kakor navajajo na svoji spletni strani, zagotavljajo zagotavlja 24-urno dežurstvo za odlov živali, v skladu s Pravilnikom o pogojih za zavetišča za zapuščene živali. "Vsak občan, ki najde zapuščeno žival, obvesti zavetišče na dežurno številko, pri čemer pove vse podatke o sebi in kraju najdbe živali. Zavetišče je dolžno skladno z zakonodajo odloviti zapuščeno žival v roku 24 ur, bolno ali poškodovano žival pa v roku 4 ur od najdbe.
Vsako žival se pred namestitvijo v zavetišču veterinarsko pregleda, v prvih 10 dneh se namesti v karanteno, kjer se opravijo tudi vsa potrebna cepljenja in zdravljena. Po karantenski dobi se žival oddaja primernemu posvojitelju, pri čemer se vsaka oddana žival pred oddajo čipira, novemu lastniku pa izda potni list za hišno žival," navajajo.

krško

Pridružite se nam