Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
12.04.2021
20:29
Oskrunjen spomenik gasilstvu na Vihrah
Foto: PGD Vihre
Na Vihrah v krški občini je nekdo v noči na nedeljo oskrunil in podrl vaški spomenik. Spomenik je bil dragocena dediščina in prvi korak k organiziranemu gasilstvu v vasi Vihre. Prosijo za pomoč.

Strto srce gasilcev PGD Vihre

KRŠKO Kot pravijo gasilci PGD Vihre, je bil vaški spomenik v vasi Vihre dragocena dediščina in prvi korak k organiziranemu gasilstvu v vasi. "Gasilci smo osupli strmeli v grozoto, ki je sploh nismo mogli razumeti. Vaški vodnjak je bil postavljen leta 1949 in je bil simbol društva in tudi gasilstva," so sporočili iz Prostovoljnega gasilskega društva Vihre.

Fotografije (Foto: PGD Vihre):

Spomenik so postavili leta 1949

Če bi karkoli vedeli o dogodku, povejte policistom

Postavitev spomenika je bil po vojni prvi skupni projekt vaščanov, ki so se zavedali, kako pomembno se je obvarovati pred ognjem v tako strnjenem naselju. Vse od leta 1948, ko so ustanovili Prostovoljno gasilsko društvo Vihre, so gasilci in vaščani skrbeli za vodnjak in ga tudi umestili v svoj logotip.

Dejanje je člane društva in vaščane zelo prizadelo

"Dejanje je člane društva in vaščane zelo prizadelo, saj je bilo vse skrbno načrtovano. Na pašniku v bližini je bila odtujena avtomobilska prikolica, kamor so storilci naložili streho iz bakra z znakom našega društva. Prosimo vse, ki bi karkoli vedeli o tem dogodku, da to sporočijo na pristojno policijsko postajo," še dodajajo.

(eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice