Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
24.03.2023
13:57
OŠ Blanca je Digitalna šola
Foto: OŠ Blanca
Osnovna šola Blanca je v četrtek, 23. marca 2023, na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje prejela priznanje Digitalna šola.

"Na priznanje smo zelo ponosni"

BLANCA Priznanje digitalna šola je evropska pobuda za podporo šolam, da učinkovito integrirajo digitalno izobraževanje v izvedbene kurikule in da postane njihova dobra praksa prepoznana. Kot pravijo na šoli, so na priznanje zelo ponosni, "saj smo se s tem priznanjem pridružili evropski skupnosti šol odličnih na področjih digitalnega izobraževanja. Smo ena izmed samo peščice slovenskih šol (osnovnih in srednjih), https://awards4selfie.eu/sl/locate-a-digital-school/ , ki se lahko pohvalijo z mednarodnim priznanjem digitalna šola."

Postali so mentorska šola

Priznanje odličnosti so prejeli na področjih vodenja, poučevanja in učenja ter nadaljnjega izobraževanja strokovnih delavcev, kot tudi za vrednotenje, sodelovanje in mreženje ter za infrastrukturo in oprem, digitalne kompetence učencev in Selfie poročilo, postali pa so tudi mentorska šola.

Izpolnili pogoje za pridobitev priznana na vseh področjih

Že konec lanskega šolskega leta so s pomočjo orodja SELFIE izvedli samoevalvacijo tako v šoli kot v vrtcu. S pomočjo rezultatov so ugotovili močna področja in področja razvoja. Na koncu so na platformo nalagali dokazila dobre prakse, ki jih je pregledal evalvator iz mentorske šole, ki je svoje poročilo zaključil z besedami: "OŠ Blanca po mojem mnenju izpolnjuje pogoje za pridobitev priznanja “Digitalna šola” na vseh področjih in bi bila lahko mentorica šolam, ki pripravljajo digitalno strategijo in načrt za računalniško opismenjevanje od 1. razreda dalje."

sevnica
blanca
šole v posavju

Pridružite se nam

Zadnje novice