Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
05.10.2022
22:09
Krško
Foto: arhiv ePosavje
Krški svetniki so na zadnji seji občinskega sveta sprejeli osnutek strategije razvoja do leta 2040. Zdaj sprejemajo predloge na predstavljeno strategijo, ta bo šla tudi v javno razpravo.

Osnutek strategije razvoja do leta 2040 

KRŠKO Krški svetniki so na septembrski seji občinskega sveta sprejeli osnutek strategije razvoja do leta 2040. "Mestna občina Krško skrbi za trajnostni razvoj, ki se izkazuje v kvaliteti življenja njenih občanov. Preteklost je zaznamovalo več razvojnih impulzov, ki so pospešili razvoj mesta in mestne občine Krško," pravijo na Mestni občini Krško. Pred Krškim je nov pomemben razvojni impulz - umeščanje in izgradnja JEK 2, na katerega želijo biti pripravljeni, je poudaril župan mag. Miran Stanko. Kakor dodaja, "vstopamo tudi v novo finančno perspektivo v okviru EU in strategija bo opredelila cilje, ki jih bodo v krški mestni občini lažje dosegli s pomočjo evropskih sredstev.

Mesec dni za pripombe, nato v širšo javno razpravo

S sprejetjem strategije želijo doseči trajnostni razvoj na petih ključnih področjih, na področju gospodarstva, okolja in prostora, prometa, izobraževanja in kvalitete bivanja občanov. S dokumentrov Strategija razvoja do leta 2040 bodo vzpostavili ključne strateške smernice za delovanje občinske uprave in vseh razvojnih akterjev v občini. Kot je poudaril župan, naj bi v roku meseca dni svetnice in svetniki podali pripombe in predloge na osnutek strategije, ki bo kasneje tudi predmet širše javne razprave.

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi