Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
22.09.2023
13:06
Foto: ePosavje.com
V petek, 22 septembra 2023, so za promet zaprli del Ceste krških žrtev v starem mestnem jedru Krškega. Ulice so preplavili otroci, za katere so pripravili številne delavnice.

Dan brez avtomobila v Krškem namenjen najmlajšim

Projekt Evropski teden mobilnosti, ki se zaključuje z dvaindvajsetim septembrom, so v petek, 22. septembra 2023, ob Dnevu brez avtomobila, med 9. in 12. uro obeležili z delavnicami za otroke na odseku Ceste krških žrtev med občinsko stavbo in Hočevarjevim trgom. Župan Mestne občine Krško Janez Kerin je na prireditvi dejal, da bo današnji dan "organiziran za naše najmlajše udeležence v prometu, v mobilnosti," ob čemer so za promet zaprli ulico v starem mestnem jedru, "da se otroci počutijo kot na svojih igriščih, kot na svojih dvoriščih".

Številne aktivnosti in delavnice

Ob tej priložnosti so k sodelovanju povabili številne deležnike. Bili so prisotni reševalci Zdravstvenega doma Krško, ki so na ogled postavili tudi reševalno vozilo, gasilci poklicne gasilske enote Krško, prav tako z gasilskim kamionom, mestni redarji, ki so za otroke pripravili aktivnosti, bilo pa je poskrbljeno tudi za rekreacijo. Otroci so tako zaplesali in telovadili, na cesti pa so lahko ustvarjali tudi s kredami. Naučili so se, kako varno pristopiti k psom, ter kako z njimi vzpostaviti prvi stik. Spoznavali so delavnice o zdravi prehrani ter o pravilnem ločevanju odpadkov.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

 

Otroci so se preizkusili na prometnem poligonu in trenažerju

"Danes preko igre spoznavamo prometne znake, naredili smo en tak kratek poligon. Otroci mečejo kocko in če se ustavijo ob prometnem znaku, ga je pač treba upoštevati," je svoje aktivnosti predstavila Darja Dobršek iz Zveze prijateljev mladine. Športna zveza Krško je na ulici postavila trenažerje za veslanje, "otroci uživajo v tem, smo kar presenečeni, kako dobro jim gre. Glede na to, da se drugi razred, tako da super. Upam, da bo kdaj še kdo zaveslal," je delavnico predstavil Luka Šebek, predsednik Športne zveze Krško.

evropski teden mobilnosti
krško
šole v posavju

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja