Skip to main content
V Posavju N/A° C Sreda, 17. april 2024
27.11.2022
12:37
Otvoritev cestnih in vodovodnih ureditev v Sevnici
Foto: Občina Sevnica
V sklopu praznovanj ob občinskem prazniku občine Sevnica so v sredo, 16. novembra 2022, namenu predali infrastrukturne ureditve na območju Drožanja in Metnega Vrha.

Otvoritev cestnih in vodovodnih ureditev na območju Drožanja in Metnega Vrha

SEVNICA Pri kapelici v Drožanju so se zbrali številni krajani in pozdravili nove pridobitve. Župan Srečko Ocvirk je v svojem nagovoru izpostavil pomen prometne varnosti, ki se je s preplastitvijo in razširitvijo ceste, ki vodi na Metni Vrh, občutno povečala. Pohvalil je dobro delo sodelavcev, ki so z zavzetim delom vsak na svojem področju pripomogli k uresničitvi te investicije, ureditve cestnega odseka Drožanjske in pa ureditve oziroma povezovanja vodovodnih sistemov Zabukovja in Sevnice skozi območje Metnega Vrha in Drožanja v sklopu projekta Hidravlične izboljšave v občini Sevnica.

Za ta večletni projekt, ki je podprt z evropskimi sredstvi, je bilo potrebno pridobiti številna soglasja in pri realizaciji projekta umestiti nove cevovode na zahteven teren. Prav zaradi zahtevnosti terena je bila po zaključeni umestitvi cevovodov ob cesto potrebna tudi preplastitev ceste na Metni Vrh. Župan se je zahvalil tudi vsem krajanom, ki so odstopili dele svojih zemljišč in s tem preprečili poškodbe cestišča, ki bi bile sicer zaradi umeščanja cevovodov neizogibne.

Fotogalerija (Foto: Občina Sevnica):

Po simboličnem prerezu traku je v imenu krajanov spregovoril Simon Kolman, ki je izrazil zadovoljstvo ob novih pridobitvah in se zahvalil vsem sodelujočim. Otvoritev sta z nastopom popestrila člana ansambla Jarica.

Občina Sevnica

sevnica
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja