Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
02.12.2023
08:11
Foto: Občina Sevnica
V pričakovanju vozila za reševanje iz višin in globin je Prostovoljno gasilsko društvo Sevnica pristopilo k ureditvi novega garažnega prizidka k gasilskem domu.

Nov garažni prizidek

V pričakovanju vozila za reševanje iz višin in globin je Prostovoljno gasilsko društvo Sevnica pristopilo k ureditvi novega garažnega prizidka k gasilskem domu. Občina Sevnica je hkrati rekonstruirala in razširila uvoz na parkirne površine. S tem so uspešno zaključene vse priprave na dobavo gasilskega vozila, ki ga PGD Sevnica skupaj z Gasilsko zvezo Sevnica in Občino Sevnica pričakujejo v naslednjem letu.

Na priložnostnem dogodku, ki je potekal 28. novembra 2023, sta bili pridobitvi predani namenu. Hkrati je bilo v uporabo simbolno predano tudi novo gasilsko vozilo za prevoz moštva. Zbrane je uvodoma nagovoril predsednik PGD Sevnica Štefan Teraž. Zahvalil se je vsem donatorjem in podpornikom, ki so društvu omogočili financiranje gradnje garažnega prizidka. Garažni prostori so sedaj primerne dimenzije za parkiranje novega vozila za reševanje iz višin in globin, ki bo dobavljeno v naslednjem letu. Povzel je poslanstvo in delovanje prostovoljnega gasilskega društva s poklicnim jedrom. V sklepnem delu nagovora se je vnovič zahvalil vsem sodelujočim pri projektu in vsem, ki so s svojimi donacijami izkazali tudi moralno podporo društvu.

Fotogalerija (Foto: Občina Sevnica):

Simbolna otvoritev

Župan Srečko Ocvirk je v svojem nagovoru poudaril, da je prav, da se namenja pozornost novim pridobitvam, prav pa je tudi, da se podpira prostovoljna gasilska društva pri njihovem delovanju, saj so ključna za primeren odziv na številne intervencije, ki se dogajajo vsak dan. Na tak način se krepi varnost v lokalni skupnosti. Izrazil je zadovoljstvo ob tem, da se PGD Sevnica in tudi druga prostovoljna gasilska društva v občini nenehno usposabljajo, s tem pa ohranjajo primerno pripravljenost operativnih jeder društev. Ob tem se je tudi zahvalil vsem prostovoljnim gasilcem za nesebično pomoč in vsem donatorjem za podpiranje gasilskega delovanja.

Sledila je simbolna otvoritev garažnih prostorov in predaja ključev novega vozila. Za podporo se je ob tem zahvalil tudi poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica Rok Štirn.

Nove pridobitve je blagoslovil sevniški župnik Brane Balažic. V sklepnem delu prireditve so podelili tudi zahvale vsem donatorjem in sodelujočim pri projektu. Dogodek je povezovala članica PGD Sevnica Tatjana Mlakar, z glasbenim programom pa so ga popestrili trobilni kvintet KD Godba Sevnica.

sevnica
pgd sevnica

Pridružite se nam