Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
01.12.2023
12:08
Grafika: CPT Krško
S prižigom prazničnih luči na Trgu Matije Gubca se bo v nedeljo, 3. decembra, tudi v Krškem začelo pestro praznično dogajanje. Decembrsko dogajanje se bo nadaljevalo ves mesec.

Prižig prazničnih luči bo v nedeljo

S prižigom prazničnih luči na Trgu Matije Gubca se bo v nedeljo, 3. decembra, tudi v Krškem začelo pestro praznično dogajanje. Decembrsko dogajanje se bo nadaljevalo ves mesec, praznično vzdušje pa bo na vrhuncu 22. decembra s Prazničnim vikendom v starem mestnem jedru Krškega.

Kot je na današnji novinarski konferenci pojasnil župan Mestne občine Krško Janez Kerin, je praznično dogajanje plod sodelovanja Mestne občine Krško z Mestno četrtjo Krško ter z javnimi zavodi in organizacijami, od Centra za podjetništvo in turizem Krško, krške območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Zavoda za mladino in šport Krško, Kulturnega doma Krško, Valvasorjeve knjižnice Krško, Zveze prijateljev mladine Krško, Večgeneracijskega centra Posavje ter različnih društev in drugih organizacij.

Prižig prazničnih luči letos na Trgu Matije Gubca

Direktorica Centra za podjetništvo in turizem Krško Kristina Ogorevc Račič je podrobneje predstavila osrednja decembrska dogodka, in sicer Prižig prazničnih luči, ki bo v nedeljo, 3. decembra, s pričetkom ob 17. uri, na Trgu Matije Gubca in Praznični vikend v starem mestnem jedru Krškega, ki bo v petek, 22. decembra, ob 16.30.

Letos se Prižig prazničnih luči seli z dolgoletne lokacije v Zatonu na Videm. Za najmlajše bo ob 17. uri na sporedu predstava za otroke Vila Eksena & superjunaki, v nadaljevanju pa bo za toplejše ozračje poskrbel glasbeni nastop skupine Vzrock ter topli napitki ter praznični slani in sladki prigrizki lokalnih ponudnikov. Pri organizaciji prireditve s tehnično podporo sodeluje Kulturni dom Krško. Tudi tokratna prireditev bo potekala pod sloganom MANJ plastike, VEČ trajnosti, zato bodo napitki točeni v Ekozarček, ki bo s plačilom kavcije na voljo pri ponudnikih. Po zaključku prireditve je Ekozarček vračljiv na označeni stojnici, kjer bo tudi vračilo kavcije.

Fotogalerija (Foto: Mestna Občina Krško):

Družba Kostak bo tudi letos poskrbela za dodatno okrasitev Krškega v prazničnem decembru, več pa je predstavila vodja službe za odnose z javnostmi v družbi Kostak Sabina Žibert. Kot je poudarila, na lokaciji v Zatonu ostaja instalacija adventnega venčka, ki je postal razpoznaven element praznične okrasitve v Krškem. Mestni park Krško bodo krasila vilinska krila, ravno tako bo vilinsko obarvana prireditev na Trgu Matije Gubca. Lučke bodo letos namreč pomagale prižgati pravljične vile, za zabavo otrok pa bo poskrbela Vila Eksena s superjunaki. Ob tem je izpostavila, da je december namenjen predvsem druženju ter povabila občane in druge obiskovalce, da na prvo adventno nedeljo skupaj prižgemo lučke in vstopimo v praznični čas.

Novoletna okrasitev v mestu Krško je sestavljena iz več kot pet km svetlobnih verig na glavnem mostu in ostalih objektih, 150 3D svetlobnih elementov na drogovih javne razsvetljave, okrasitve vseh mestnih parkov in 30 drugih elementov.

Praznični vikend v starem mestnem jedru Krškega

Praznično dogajanje, ki bo potekalo v sodelovanju z različnimi organizacijami, se bo nadaljevalo skozi ves mesec. Med drugim bodo potekale ustvarjalne delavnice, ki jih pripravljajo v Dnevnem centru Zveze prijateljev mladine Krško, izdelava prazničnih voščilnic v Mencingerjevi hiši Krško, pravljične urice v Valvasorjevi knjižnici Krško, nočni voden pohod po Krškočari, čarovniška kuharska delavnica, plesno mažoretna predstava Zapleši z dedkom Mrazom in drsanje ob glasbi iz Disneyjevih filmov in glasbi iz 80. let. Vrhunec decembrskega dogajanja pa bo v petek, 22. decembra, ko bo od 16.30 potekala prireditev Praznični vikend v starem mestnem jedru Krško s povorko z dedkom Mrazom, predstavo za otroke Nabiralka zvezd ter z nastopom zasedb Mambo Kings in Pulzz. Decembrski program je sicer dostopen na spletni strani visitkrsko.com.

Drsališče tudi letos na ob območju peš cone na Cesti krških žrtev

V prvi polovici decembra bo v okviru projekta Mar nam je za skupnost Mestna občina Krško uredila drsališče iz naravnega ledu, ki bo tudi letos umeščeno v peš cono ob CKŽ 44 na površini 200 kvadratnih metrov. Z drsališčem bo tudi v sezoni 2023/2024 upravljal Zavod za mladino in šport Krško, uporaba drsališča in izposoja drsalk bosta brezplačni.

mestna občina Krško
cpt krško
kostak krško
krško

Pridružite se nam