Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
23.01.2024
07:09
Foto: Matija Djanješić
Članice Plesnega društva Imani Brežice so se v dvorani Savice Zorko v brežiški knjižnici predstavile na dogodku Mladi koreografi 2024.

Mladi koreografi 2024

V sredo, 17. januarja 2024, je v dvorani Savice Zorko v Knjižnici Brežice, v organizaciji Plesnega društva Imani, potekala prireditev Mladi koreografi 2024. Na dogodku so plesalke sodobnega plesa občinstvu predstavile svoje miniaturami, ki so jih pripravile za 32. državno tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1 – plesna miniatura 2024.

Pod mentorskim vodstvom učiteljice Sanje Spirić, ki je tekmovalkam pomagala s svetovanje, vodenjem in usmerjanjem, so plesalke ustvarjale na temo »Biti žival«.

Fotogalerija (Foto: PD Imani):

Predstavili so se tudi na regijskem tekmovanju

Na dogodku so zaplesale tekmovalke v duetu: Izabela Duhanič Mihajlović in Gaja Mahovne, Gabrijela Komar in Flora Sambunjak ter Mila Divjak Zalokar in Mia Rostohar in kot solistke: Gaja Mahovne, Izabela Duhanič Mihajlović in Doroteja Komar. Zaplesale so tudi plesalke, ki so se vključile v proces ustvarjanja, kljub temu, da so za tekmovanje še premlade: Jana Budič, Luana Horvat, Julija Tomše in Ella Vargec, ki pa se za tekmovanje ni odločila.

V soboto, 20. januarja 2024, so se tekmovalke udeležile regijskem tekmovanju v Ljubljani, ki je prva faza državnega tekmovanja OPUS 1 in hkrati izbor za državno tekmovanje.
Vodstvo društva vsem svojim mladim plesnim upom čestita za udeležbo na regijskem tekmovanju in vsem želi uvrstitev na državno tekmovanje, ki bo 17. in 18. februarja 2024 v Ljubljani.

Vir: PD Imani

pd imani brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja