Skip to main content
V Posavju 5.8° C Sreda, 24. 2024
05.07.2023
09:27
Janez Jože Olovec
Grafika: ePosavje.com
Krški občinski svetniki imajo na dnevnem redu 3. korespondenčne seje v novem mandatu štiri točke, med njimi tudi potrditev novega svetnika v občinskem svetu.

Po Olovcu Olovec

KRŠKO Potem ko je na junijski seji občinskega sveta v Krškem odstopil najstarejši svetnik med 30 svetniki Jože Olovec (SDS), bodo krški občinski svetniki na petkovi seji potrjevali njegovega naslednika v svetniških klopeh. Kot je razvidno iz predloga sklepa, na potrditev mandata in soglasje svetnikov čaka Janez Jože Olovec, po preferenčnih glasovih drugouvrščeni na listi Slovenske demokratske stranke v četrti volilni enoti.

Največ preferenčnih glasov v 4. volilni enoti 

Jože Olovec je na lanskih lokalnih volitvah prejel 165 preferenčnih glasov, Janez Jože Olovec pa 131. Po številu prejetih preferenčnih glasov se je v četrti volilni enoti s 159 glasovi med njiju uvrstil le kasnejši župan Janez Kerin. Svetniki bodo odločali tudi, da Olovec Olovca zamenja v Komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ter v Odboru za finance in občinsko premoženje.

Drugi izstop iz občinskega sveta

Junijski izstop Jožeta Olovca iz občinskega sveta Mestne občine Krško je sicer drugi takšen po odstopu Dušana Šiška po konstitutivni seji sveta decembra lani. 

politika
krško

Pridružite se nam