Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
12.07.2023
10:56
Nevihta, 12. julij 2023
Grafika: ePosavje.com
Po vročem torkovem popoldnevu smo imeli v Posavju še eno tropsko noč, najnižje temperature se niso spustile pod 20°C. Zjutraj pa je z zahoda prišla nevihtna linija z močnim vetrom.

Po tropski noči jutranja nevihta

KRŠKO V noči s torka na sredo so na večini meteoroloških postaj zabeležili najnižje jutranje temperature višje od 20°C. Še celo več, v krški občini se na Sremiču in v Vrhuljah temperatura do prihoda jutranje nevihte ni spustila pod 24°C. Najvišjo najnižjo jutranjo temperaturo so zabeležili na Sremiču (24,7°C), desetinko hladneje je bilo "na Kranjskem". Na Malkovcu so izmerili 23,4°C, tri stopinje manj so termometri pokazali v Cerkljah ob Krki in Krškem.

Najmočnejši sunek na Lisci 89 km/h

Zjutraj nas je z zahoda dosegla nevihtna linija, ki sicer ni prinesla kaj veliko dežja. Še največ težav je povzročil viharni veter, v naselju Ponikve pri Studencu razkrilo del strehe na starejši stanovanjski hiši. Najmočnejši sunek vetra so zabeležili na Lisci, kjer je zapihalo 89 km/h. Na letališču v Cerkljah ob Krki je bil najmočnejši sunek vetra 79 km/h, na postaji Krško NEK pa 63 km/h.

Vročina se ne bo kar tako poslovila

Vremenoslovci opozarjajo, da so ob nevihtah danes, ponoči in jutri možna tudi krajevna neurja. V sredo bo sredi dneva in popoldne po nižinah še velika toplotna obremenitev.

Najmočnejši sunki vetra, 12. julij 2023

Vremenska postaja Najmočnejši sunek vetra
Lisca 89 km/h
Cerklje ob Krki 79 km/h
Malkovec 73 km/h
Krško 63 km/h
Sremič 48,3 km/h
Bučerca 45,1 km/h
Vrhulje 35,4 km/h
Birna vas 38,3 km/h
Raka 37 km/h
Leskovec pri Krškem 34,8 km/h
Sromlje 25,7 km/h
Dovško 21 km/h

Kako kaže?

Petek

Hladna fronta je dosegla srednjo Evropo in prinaša nestabilno vreme tudi območju Alp. K nam od zahoda priteka topel in občasno bolj vlažen zrak. V sredo bo sprva spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami, ki bodo dopoldne ponehale. Čez dan bo povečini sončno, pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 35 °C.

Četrtek

V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, plohe in nevihte se bodo od severa postopno razširile nad vso Slovenijo. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 22, najvišje dnevne od 23 do 28, na jugovzhodu ter na Primorskem do 32 °C.

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja