Skip to main content
V Posavju 5.1° C Četrtek, 25. 2024
02.03.2023
19:55
Foto: arhiv ePosavje
Prvega marca tradicionalno obeležijo dan Civilne zaščite s slovesno prireditvijo, na kateri se zahvalijo za sodelovanje vsem, ki pomagajo in sodelujejo pri reševanju, zaščiti in pomoči.

Trije prejemniki bronastega znaka in dva prejemnika srebrnega

V počastitev 1. marca - dneva Civilne zaščite so v Brežicah Občina Brežice in Izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Brežice organizirali osrednjo regijsko slovesnost s podelitvijo priznanj Civilne zaščite. Bronasti znak Civilne zaščite so prejeli Herman Premelč, Damjan Luzar in Jože Jankovič, srebrni znak Civilne zaščite je na slovesnosti v Brežicah prejel Vincenc Knez, na državni prireditvi na Brdu pri Kranju pa Cvetka Tomin. Na Brdu pri Kranju je plaketo Civilne zaščite prejel Mihael Boranič.

Pet okroglih jubilejev gasilskih društev

Letos v Posavju okrogle jubileje praznujejo v šestih gasilskih društvih. Srebrna znaka Civilne zaščiteso za 100 let delovanja prejeli v Prostovoljnem gasilskem društvu (PGD) Krška vas in PGD Raka, zlati znak Civilne zaščite pa ob 120-letnici gasilci PGD Cerklje ob Krki. V letošnjem letu 130 let delovanja praznujejo gasilci PGD Brestanica in PGD Bizeljsko, gasilci PGD Loka pa 140-letnico delovanja. Omenjena društva so prejemniki plakete Civilne zaščite.

brežice
civilna zaščita

Pridružite se nam