Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
08.11.2022
08:27
Grad Brežice
Foto: arhiv ePosavje
Slovensko etnološko društvo je eno izmed najbolj dejavnih stanovskih društev, ki združuje etnologe in kulturne antropologe ter ljubitelje le-te že od leta 1975.

Podelitev Murkovih nagrad letos v Posavskem muzeju Brežice

BREŽICE Že od leta 1986 podeljujejo tudi stanovske nagrade, ki so poimenovane po utemeljitelju etnologije kot znanosti Matiji Murku (1861—1952). Slovesno podelitev vsako leto organiziramo pri nagrajencu/ki preteklega leta, tako je za leto 2022 na vrsti dr. Irene Rožman Pišek, upokojena sodelavka različnih strokovnih in znanstvenih ustanov, ki izhaja iz Posavja, svojo karierno pot pa je začela v Posavskem muzeju Brežice. Slovesna podelitev Murkove nagrade, Murkovih priznanj in Murkove listine za leto 2022 bo v petek, 11. novembra 2022, ob 17. uri v Posavskem muzeju Brežice.

Med nagrajenci tudi Posavci

Med letošnjimi Murkovimi nagrajenci so tudi Posavci, saj bo Murkovo priznanje prejela projektna skupina v sestavi Srečko Ocvirk, Mojca Sešlar, Lidija Udovč, Občina Sevnica; Božena Hostnik, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Območna enota Celje in Stanka Glogovič, Aleš Vene, Nives Slemenšek, Posavski muzej Brežice za revitalizacijo Brivsko-frizerskega salona Kreutz v Sevnici. Murkovo nagrado za izjemne znanstvene dosežke bo prejela dr. Marija Mojca Terčelj, ki ima korenine iz Posavja.

(Posavski muzej Brežice, eP)

posavski muzej brežice
brežice
napovednik

Pridružite se nam