Skip to main content
V Posavju 2.9° C Sreda, 30. november 2022
08.11.2022
08:27
Grad Brežice
Foto: arhiv ePosavje
Slovensko etnološko društvo je eno izmed najbolj dejavnih stanovskih društev, ki združuje etnologe in kulturne antropologe ter ljubitelje le-te že od leta 1975.

Podelitev Murkovih nagrad letos v Posavskem muzeju Brežice

BREŽICE Že od leta 1986 podeljujejo tudi stanovske nagrade, ki so poimenovane po utemeljitelju etnologije kot znanosti Matiji Murku (1861—1952). Slovesno podelitev vsako leto organiziramo pri nagrajencu/ki preteklega leta, tako je za leto 2022 na vrsti dr. Irene Rožman Pišek, upokojena sodelavka različnih strokovnih in znanstvenih ustanov, ki izhaja iz Posavja, svojo karierno pot pa je začela v Posavskem muzeju Brežice. Slovesna podelitev Murkove nagrade, Murkovih priznanj in Murkove listine za leto 2022 bo v petek, 11. novembra 2022, ob 17. uri v Posavskem muzeju Brežice.

Med nagrajenci tudi Posavci

Med letošnjimi Murkovimi nagrajenci so tudi Posavci, saj bo Murkovo priznanje prejela projektna skupina v sestavi Srečko Ocvirk, Mojca Sešlar, Lidija Udovč, Občina Sevnica; Božena Hostnik, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Območna enota Celje in Stanka Glogovič, Aleš Vene, Nives Slemenšek, Posavski muzej Brežice za revitalizacijo Brivsko-frizerskega salona Kreutz v Sevnici. Murkovo nagrado za izjemne znanstvene dosežke bo prejela dr. Marija Mojca Terčelj, ki ima korenine iz Posavja.

(Posavski muzej Brežice, eP)

posavski muzej brežice
brežice
napovednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi