Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
28.10.2023
07:00
Bruno Toič
V Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki je potekala osrednja slovesnost ob dnevu suverenosti.

Na dogodku so povišali častnike in podčastnike ter podelili napredovanja vojaškim uslužbencem. Posebno priznanje so prejeli tisti posamezniki in enote, ki so s svojo strokovnostjo in predanostjo pomagali v času poplav avgusta ter sanaciji le-teh.

Med vidnejšimi prejemniki priznanj so bili načelnik Generalštaba Slovenske vojske, generalpodpolkovnik Robert Glavaš, generalmajor Roman Urbanč in poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije, Srečko Šestan. Posebno omembo je prejel tudi 15. polk vojaškega letalstva Slovenske vojske.

V svojem nagovoru je generalpodpolkovnik Robert Glavaš poudaril pomen dneva suverenosti ter pomen Slovenske vojske v času soočanja s posledicami naravnih nesreč. Minister Marjan Šarec je v svojem govoru izpostavil, da so Slovenci s ponosom dosegli svojo samostojnost in poudaril ključno vlogo Slovenske vojske v zagotavljanju varnosti države.

Dogodki v počastitev dneva suverenosti so potekali v vseh vojašnicah po Sloveniji, saj 25. oktobra obeležujemo dan spomina na odhod zadnjega vojaka Jugoslovanske ljudske armade iz Slovenije leta 1991.

cerklje ob krki
vojašnica
vojska

Pridružite se nam