Skip to main content
Sobota, 23. september 2023
15.09.2023
14:43
Foto: ePosavje.com
Mestna občina Krško je s pomočjo evropskih sredstev postavila temelje za razvoj Podjetniškega inkubatorja Krško, katerega cilj je spodbuditi gospodarski razvoj regije Posavje.

Do Podjetniškega inkubatorja Krško s pomočjo evropskih sredstev

Mestna občina Krško je s pomočjo evropskih sredstev zagotovila materialne in programske oziroma vsebinske pogoje za ustanovitev in delovanje Podjetniškega inkubatorja Krško. Z namenom vzpodbujanja mreženja znanja, nadgradnjo kompetenc in vzpodbujanjem internacionalizacije ter t. i. co-workinga je rekonstruirala objekt v starem delu mesta in vzpostavila podjetniški inkubator. V dobrih dveh letih delovanja se kaže upravičenost tovrstne odločitve, saj podjetniški inkubator prispeva k razvoju mladih podjetij, nudi podporo pri skupni promociji, izvaja izobraževanja in usposabljanja, vpliva na boljšo prepoznavnost in kadrovsko situacijo ter spodbuja razvoj start up podjetij.

Celotna vrednost projekta je znašala 558.532,00 EUR, od tega je bilo sofinancirano iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 385.564,49 EUR, preostalo je zagotovila Mestna občina Krško (75 % Evropska Unija, 25 % Republika Slovenija).

V sklopu "Naj EU projekt 2023" pripravljajo dan odprtih vrat

Podjetniški inkubator Krško bo v sredo, 27. septembra 2023, v sklopu prireditev »Naj EU projekt 2023« organiziral dan odprtih vrat. Voden ogled in predstavitev projekta za javnost preko promocijskega filma, pogovorov z vključenimi podjetniki bo na voljo od 10.00 do 14.00.

Od 14. do 20. ure pa bo potekal Regionalni hekatlon: »EIT Food Deep Dive Posavje 2023 - Trajnost, prehranski sistem in turizem, ki ga prireja Podjetniški inkubator Krško v sodelovanju z Biotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani.

EIT Food Hub Slovenija - Deep dive Posavje 2023

Terenski študijski forum Deep Dive Posavje, ki bo potekal 27. in 28. septembra 2023, je dvodnevni strokovni interaktivni dogodek z aktivno udeležbo mladih, agroživilskih podjetij, lokalne skupnosti in javne uprave, interesnih združenj, medijev in ostalih relevantnih deležnikov. Na letošnjem terenskem študijskem forumu, ki poteka že tretje leto v različnih slovenskih regijah, se bodo ukvarjali z izzivi trajnosti prehranskega sistema v povezavi z gastronomijo in turizmom. Dogodek organizira EIT Food Hub Slovenija, tokrat v sodelovanju z Občino Krško ter tamkajšnjim Centrom za podjetništvo in turizem Krško s Podjetniškim inkubatorjem Krško. V programu bodo sodelovala številna ugledna podjetja, kmetije in posamezniki.

Časovnica in kratek povzetek:

27. in 28. september 2023
Študijski obiski partnerskih podjetij in delo študentov na tematskih izzivih

27. september 2023
10.00 -14.00 Voden ogled Podjetniškega inkubatorja Krško in predstavitev projekta za javnost preko promocijskega filma ter pogovorov z vključenimi podjetniki.

27. september 2023
20.30 - 21.30 Dogodek »Spoznaj posavske agri-food startup-e.
Dogodek nas bo popeljal po podjetniških poteh: Narayan, Klet Krsko, Čokoladnica Kunej, Reset pivovarna. V veliko čast nam je, da se nam bo kot gost večera pridružil g. Stane Rožman, upokojeni nekdanji predsednik uprave NEK.

28. september 2023
Javni forum je zaključni dogodek študijskega foruma, ki je razdeljen na dva dela. Na začetku bodo študentje predstavili svoje refleksije na zastavljene izzive, temu sledi okrogla miza z zanimivimi gosti. Na njej bodo sodelovali g. Franjo Debelak, predsednik Sveta regij regije Posavje in župan Občine Bistrica ob Sotli, prof. dr. Marina Pintar, dekanja, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, prof. dr. Marjetka Rangus, dekanja, Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru, g. Boštjan Kozole, direktor, Evrosad ter g. Jakob Bogovič, Kmetija Bogovič.

krško
podjetniški inkubator krško

Pridružite se nam