Skip to main content
V Posavju 17.9° C Sobota, 13. avgust 2022
27.05.2022
20:33
Dograditev Osnovne šole Blanca
Foto: ePosavje.com
Na Osnovni šoli Blanca se tako učenci kot vrtčevski otroci že dlje časa soočajo s prostorsko stisko. Kot kaže, bodo kmalu pridobili nove prostore oz. nova prizidka. V četrtek so podpisali pogodbo.

Prostorska stiska na OŠ Blanca

SEVNICA V četrtek sta župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk in predsednik uprave družbe Kostak, d. d. Miljenko Muha podpisala pogodbo za dogradnjo. Šolska stavba na Blanci je za 154 učencev, 72 vrtčevskih otrok in 35 zaposlenih občutno premajhna. Že vrsto let se soočajo s prostorsko stisko. "Z novo investicijo dobimo nove prostore, da bomo lahko dobro izpeljali pouk in predšolsko vzgojo, in se samo to, naša kuhinja je zelo majhna in tehnološko zelo zastarana, tako da je Občina Sevnica prisluhnila tudi tej stiski, zato bomo z rekonstrukcijo prišli do nove kuhinje," pojasnjuje ravnateljica Osnovne šole Blanca Ksenija Juh. Ureditev kuhinje je pomembna tako za šolo kot vrtec, zato bo ta stekla že v prvi fazi in bo predvidoma trajala do konca avgusta.

Z dograditvijo šole izpolnitev prostorskih normativov

Druga faza, ki zajema izgradnjo prizidka s po dvema igralnicama in učilnicama, pa naj bi bila dokončana do maja prihodnje leto. "Gre pa za dograditev tako prostorov tako za osnovno šolo kot za vrtec, kajti osnovna šola na Blanci je v svoje prostore sprejela štiri oddelke vrtca brez dodatnih površin. To je bil velik napor za to osnovno šolo in ta šola ta trenutek ne izpolnjuje vseh prostorskih normativov, z dogradnjo pa jih bo spoštovala oz. jih imela na razpolago," je ob podpisu pogodbe dejal župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk.

Najintenzivnejša gradnja bo v času počitnic

Izbrani izvajalec je družba Kostak. Po besedah predsednika uprave Miljenka Muhe bodo z deli začeli čim prej. "Takoj, ko bo možno. Otroci rastejo in rabijo prostore. Za tisti vmesni čas se opravičujemo, a se bomo potrudili, da bo čim krajši in da bo morda celo pred rokom kaj gotovo."

2,3 milijona evrov

Zagotovo vsaka gradnja nekoliko vpliva na potek pouka in na sosede, je dodal Ocvirk. "Izvajalec ima nalogo, da se potrudi, da bo teh vplivov čim manj, najintenzivnejša gradnja pa bo zagotovo v času počitnic," je še povedal župan Občine Sevnica. Naložba bo stala 2,3 milijona evrov in bo v celoti krita iz občinskega proračuna.

sevnica
šole v posavju
video
posavski tednik

Pridružite se nam