Skip to main content
Petek, 2. junij 2023
22.09.2022
13:40
Brestanica, ureditev trga
Foto: ePosavje.com
Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo so v ponedeljek podpisali pogodbo za ureditev nevarnega dela ceste v trgu v Brestanici, na glavni cesti Krško - Senovo.

Podpisali pogodbo za ureditev nevarnega dela ceste

KRŠKO Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo so na javnem zbiranju za ureditev nevarnega dela ceste v Brestanici prejeli tri ponudbe, najvišja je bila 701.862,86 evrov, najnižjo - na koncu tudi izbrano ponudbo - so z zneskom 445.222,87 evrov ponudili v družbi GAAL gradnje d.o.o. iz Podčetrtka. V ponedeljek so, po avgustovskih podpisih Mestne občine Krško in izbranega izvajalca del, v Ljubljani podpisali pogodbo za ureditev ceste v trgu. 

Ločilni otok

Pri gasilskem domu bodo postavili ločilni otok prometa pred prehodom za pešce in kolesarje iz smeri Krškega. Po dostopnih načrtih se bo nov ločilni otok začel pri trenutnem uvozu na glavno cesto, v levem ovinku gledano iz smeri Krškega. Ob tem za boljšo zaznavanje otoka in prehoda za pešce ter kolesarje načrtujejo optično zavoro, ti. "Zobje" ter tri prometne znake, znake z notranjo osvetlitvijo. 

120 dni za dokončanje del

Z deli naj bi začeli 20 dni po uvedbi v delo, dela pa naj bi bila dokončana najkasneje 120 dni po uvedbi v delo - štiri mesece. "Rok za izvršitev vseh obveznosti izvajalca po tej pogodbi je 150 dni po uvedbi v delo," piše v pogodbi. 

krško
ceste

Pridružite se nam