Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
09.11.2022
20:50
Podpis pogodbe za ureditev krožišča v Šmarju
Foto: Občina Sevnica
V Sevnici so podpisali pogodbo za izgradnjo krožišča v Šmarju podpisana, dela se bodo lahko pričela. Julija so objavili javno naročilo za izbor izvajalca, nedavno pa objavili odločitev o izboru.

Pogodba podpisana

SEVNICA Z Občine Sevnica so sporočili, da so z direktorico podjetja Rafael, gradbena dejavnost, d. o. o. Marijo Možina in direktorjem podjetja Gradnje d. o. o. Boštanj Jernejem Povšetom podpisali pogodbo za izgradnjo krožišča v Šmarju. "Pogodbo bo v naslednjih dneh podpisal tudi direktor Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo Bojan Tičar, s čimer bodo izpolnjeni vsi pogoji za pričetek gradbenih del," dodajajo.

Kaj bodo uredili?

V sklopu projekta bodo križišče preuredili v krožno križišče in uredili pločnik ter kolesarsko stezo, s katero bodo povezali obstoječe križišče pri trgovskem centru z novim krožiščem, ki se bo navezalo na novo urejen nadvoz čez trebanjsko železnico, ki ga je v sklopu projekta »Komunalno opremljanje v PC Sevnica« uredila Občina Sevnica.

Podpis pogodbe, rondo Šmarje

1,4 milijona evrov vreden projekt

Sevničani so v letu 2019 financirali pripravo projektne dokumentacije za pridobitev projektnih pogojev za rekonstrukcijo križišča. Temu je sledilo usklajevanje aktivnosti projekta z vsemi deležniki, v mesecu juliju 2022 pa je Direkcija Republika Slovenije za infrastrukturo objavila javno naročilo za izbor izvajalca. Ker gre za območje ceste državne pristojnosti, samo rekonstrukcijo križišča financira Direkcija Republika Slovenija za infrastrukturo. "Na razpisu sta bili izbrani domači podjetji Rafael d. o. o. in Gradnje d. o. o., ki sta oddali skupno ponudbo. Vrednost projekta je 1.400.000 evrov," dodajajo na Občini Sevnica.

sevnica
ceste

Pridružite se nam

Novice iz Posavja