Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
31.12.2022
14:12
Pogovor s Srečkom Ocvirkom
Foto: ePosavje.com
V našem studiu smo gostili sevniškega župana Srečka Ocvirka in ga vprašali, o osrednjih ciljih in projektih v novem mandatu.

Pogovor s sevniškim županom Srečkom Ocvirkom

V seriji pogovorov z novoizvoljenimi župani posavskih občin smo v torek v našem studiu gostili župana občine Sevnica Srečka Ocvirka. Na vprašanje o osrednjih ciljih in projektih v novem mandatu, pravi, "da se projekt ne začne in ne zaključi v enem letu. Za prihodnje leto, za prihodnji proračun, ki ga pripravljamo in bomo začeli z usklajevanjem tega proračuna, so najpomembnejše šole. Tiste, ki so bile v lanskem letu odprte, pričete z gradnjo - na Blanci in v Sevnici OŠ Ane Gale. To sta dva zelo zahtevna projekta."

Pogovor s sevniškim županom na ePosavje TV

Naš TV program lahko spremljate pri vseh telekomunikacijskih operaterjih, ki so prisotni v našem okolju:

  • Telemach - programsko mesto 735
  • T2 - programsko mesto 311
  • Telekom - 676 ·
  • A1 - Kombo in starejši paketi – prog. mesto 359 / xplore TV platforma: programsko mesto 327
  • Omrežje d.o.o. – programsko mesto 145

"Pripravljamo več projektov, ki bodo močno posegli v sevniško okolje"

Med ostalimi projekti je Ocvirk izpostavil tudi izgradnjo športnih površin pri OŠ Sava Kladnika v Sevnici. "V sodelovanju z državo, če posplošim, pa v letu 2023 in nadalje, pripravljamo kar nekaj projektov, ki bodo močno posegli v sevniško okolje, kjer je potrebno sodelovanje, povezovanje. Gradnja rondoja pri nadvozu v Šmarju je ena takih pomembnih investicij. Potem cesta Šentjanž - Glino z odprtjem možnosti, da se pri osnovni šoli v Šentjanžu zgradi športni objekt."

Železniška postaja, most Log, cesta Loka - Račica

Ocvirk je povedal tudi, da se pripravljajo na (pre)ureditev železniške postaje v Sevnici. "Tečejo že postopki za pridobitev zemljišč za most Log, delno tudi za cesto Loka - Račica. Tudi na Bregu tečejo aktivnosti za ureditev pločnika. To so projekti, ki nadaljujejo večletno željo in potrebo v občini Sevnica, da se na tem infrastrukturnem delu nekaj premakne," pravi župan.

Skrb za starejše

"V preteklem letu smo sprejeli podroben prostorski načrt za dom starejših na Hrastih. Varstvo starejših ni samo izgradnja doma za starejše, ampak je prilagoditev v smeri dolgotrajne oskrbe. V občini Sevnica, kjer dobro skrbimo za starejše, razvoj tega področja terja veliko aktivnosti. Nosilec teh aktivnosti ni v celoti občina, ampak potrebujemo sodelovanje - tako z domovi, kjer je ustanoviteljica Republika Slovenija, ki izvajajo ta projekt ali s pomočjo na domu preko Centra za socialno delo. In to je izziv prihajajočega obdobja za kvalitetno življenje tudi starejših v sami občini," dodaja župan.

Stanovanjska gradnja

In to bo vplivalo tudi na stanovanjsko gradnjo v občini. Ocvirk je zadovoljen, "da dva zasebna investitorja aktivno pripravljata stanovanjsko gradnjo za leto 2023. In da so dokumenti, ki so bili potrebni (občinski podrobni prostorski načrti), pripravljeni in da lahko na trgu pričnejo z investicijami in verjamem, da kriza, ki se nekako napoveduje, ne bo prekinila tega investicijskega ciklusa."

sevnica
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja