Skip to main content
Sreda, 21. februar 2024
07.12.2022
12:32
Podvoz, Boštanj
Grafika: ePosavje.com
Poročali smo že, da bodo na glavni cesti Sevnica - Krško v Boštanju uredili podvoz pod železniško progo. Usklajevanja in načrtovanja za ureditev tega dela ceste so v polnem teku.

Pogovori o načrtovanju podvoza pod trebanjsko železnico v Boštanju

SEVNICA V četrtek, 24. novembra 2022, se je sevniški župan Srečko Ocvirk skupaj s sodelavci iz Oddelka za okolje in prostor sestal s predstavniki Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo in predstavniki inženirskih podjetij, ki pripravljajo projektno dokumentacijo za izgradnjo podvoza pod trebanjsko železnico v Boštanju.

Dva objekta bodo odstranili

Kot pravijo na Občini Sevnica, "je načrtovani podvoz umeščen na državno cesto G1-5 Zidani Most–Boštanj–Krško–Drnovo. Investicijo vodi in financira Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, ki je za ustrezno umestitev podvoza tudi že delno odkupila okoliška zemljišča in financirala odstranitev dveh objektov. Na sestanku so bili obravnavani projektni pogoji Občine Sevnica in predstavljene različice ukrepov za večjo prometno varnost in boljšo pretočnost prometa na tem območju."

Projektanti bodo pripravili dopolnjene rešitve projekta

V projektnih pogojih je zapisano, da bodo ohranili avtobusno postajališče pred železniško progo (v smeri Krškega), poskrbeli bodo tudi za ustrezno vodenje pešcev in kolesarjev ter primerno priključevanje objektov v Dolenjem Boštanju na državno cesto. Na nedavni razpravi so iskali najboljše rešitve za optimalno ureditev poteka prometa. Glede na projektne pogoje, terenski ogled in razpravo bodo projektanti pripravili dopolnjene rešitve projekta, ki je v začetni fazi izdelave tehničnih rešitev.

Sevničani: "Projekt je izjemno zahteven"

V Sevnici dodajajo, da je projekt umeščanja podvoza čez železnico v Boštanju z vidika prostorske umestitve izjemno zahteven, hkrati pa je ključnega pomena za ureditev pretočnosti prometa pešcev, kolesarjev, javnega avtobusnega, osebnega in tranzitnega prometa.

sevnica
ceste

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja