Skip to main content
V Posavju -1.3° C Torek, 31. januar 2023
25.07.2022
21:58
Poletje v Posavju, čolnarjenje po reki Krki
Foto: ePosavje.com
Kako preživeti poletje v Posavju? Ena od možnosti je čolnarjenje po reki Krki. Kje lahko najamete čolne, kaj vse si lahko ogledate? V nadaljevanju novice nekaj počitniškega utripa iz naših krajev.

Poletje v Posavju

BREŽICE V teh vročih poletnih dneh se lahko v Posavju odpravite na več lokacij, še najbolj vabljivi so bregovi reke Krke. Na Velikih Malencah smo ulovili družino iz Nizozemske, ki se je ravno odpravljala na izlet s kanujem po reki Krki. "Vreme je prečudovito, vsak dan je sončno," nam je povedala Monica. Kot pravi, so ljudje zelo prijazni in radi pomagajo, v Sloveniji se tudi zato počutijo dobrodošle.

V teh dneh je bilo veliko Belgijcev in Nizozemcev

Andrej Valenčak v Tochki skrbi za izposojo kanujev in pravi, da je v teh dneh bilo veliko tujcev. Belgijci in Nizozemci so večinoma gostje iz Term Čatež, veliko je tudi domačinov. "Prihajamo iz Nizozemske, tukaj smo bili pred devetimi in enajstimi leti. Takrat smo se s starejšimi otroki na kanu odpravili iz iste lokacije kot danes," nam razloži Nizozemec Harry.

Milan Jamnik: "Med tednom manj izposoj čolnov, vikendi so polni"

Tudi Milan Jamnik na Velikih Malencah oddaja kanuje za izlete po reki Krki. "K meni bolj prihajajo skupine in družine, niso toliko kopalci, koliko kot tisti, ki grejo veslat in se po poti tudi skopajo. Bolj gre za izposojo čolnov, kanujev, s katerimi se spuščajo po reki Krki in uživajo," dodaja Jamnik. V lanskem poletju, ki so ga zaznamovali protikoronski ukrepi, je bilo veliko več domačinov. "Poznalo se je, da niso šli na morje in so ostajali doma. Letos je tega malo manj, med tednom je manj, vikendi so polni,"

Spust po Krki kot druženje s sodelavci in prijatelji

Na reki Krki smo ujeli tudi večjo skupino. Boštjan nam je povedal, da so odšli na vsakoletno druženje s sodelavci in prijatelji. "Naredimo že tradicionalni spust po Krki in obenem urimo spretnosti na vodi. Smo v takšnem poklicu, kjer nam to prav pride. V prvi vrsti pa je to sproščeno druženje," je zaključil.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Krajša ali daljša tura

Valenčak nam je še povedal, da krajše izlete začenjajo v Cerkljah ob Krki ali še višje po toku navzgor v Velikem Mraševem. "Krajša tura traja približno uro in pol, daljša pa tri ure veslanja." In kaj vzamejo veslači seboj? Jamnik odgovarja, da samo tisto, kar potrebujejo za na pot, "pijačo obvezno."

poletje
počitnice
video

Pridružite se nam