Skip to main content
V Posavju 14.1° C Četrtek, 23. september 2021
28.07.2021
13:32
Si predstavljate, da bi zaradi nezgode ali prometne nesreče sredi poletja pristali v bolnišnici in bi morali kriti 20 do 30 odstotkov nastalih stroškov?

Verjamemo, da spadate med dobro polovico Slovencev, ki vedo, da dopolnilno zdravstveno zavarovanje ni enako kot dodatno zavarovanje. Pa tudi, da se zavedate, da obvezno zdravstveno zavarovanje krije le osnovno zdravstveno oskrbo, dopolnilno zavarovanje pa vas obvaruje pred doplačilom do polne cene standardnih zdravstvenih storitev.

Prav tako verjamemo, da veste, da se s sklenjenim dopolnilnim zavarovanjem, med drugimi kritji, izognete nevšečnosti doplačil pri specialističnem ambulantnem in bolnišničnem zdravljenju, vključno s storitvami nastanitve in prehrane, intenzivne terapije ter pri drugih najzahtevnejših diagnostičnih, terapevtskih in rehabilitacijskih posegih.

Pazljivo, poletje je čas nezgod

Zakaj izpostavljamo ravno ta, nezgodni del kritij? Ker je poletje in čas počitnic eden izmed vrhuncev obravnavanih nezgod in nesreč. Te gre pripisati povečani aktivnosti v poletnem času.

Več aktivnosti pa prinaša povečana tveganja za poškodbe, na žalost pa tudi za doplačila ob bolnišnični obravnavi. Seveda, če niste ustrezno zavarovani.

Poglejmo dva primera poškodb, ki sta še bolj pogosta v času poletnih dopustov.

Koliko vas stane bolnišnična obravnava brez dopolnilnega zavarovanja?

Boleč vrat, zmanjšana gibljivost vratu in občasen glavobol so glavni simptomi nihajne poškodbe vratu, do katere lahko hitro pride pri nezgodah ob različnih rekreativnih in športnih vadbah ali pri prometnih nesrečah. Do poškodbe, ki lahko sprva deluje precej nedolžno, pride pri nenadni zaustavitvi ali spremembi smeri gibanja.

Posledica sunkovitega zanihanja vratu je poškodba skeleta ali mehkih tkiv vratne hrbtenice, zato se v teh primerih pogosto namesti vratno opornico, potrebno pa je rentgensko slikanje vseh vratnih vretenc, kar se lahko opravi z magnetno resonanco.

Koliko prihranite?

Slikanja z magnetno resonanco obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije v celoti. Zato boste morali, če nimate sklenjenega dopolnilnega zavarovanja, doplačati razliko, ki znaša 30 odstotkov vrednosti celotne storitve. Če torej nimate dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, boste doplačali približno 85 evrov.

V poletnem času, ko se izvaja več športno rekreativnih aktivnosti, pa tudi različnih domačih del, se zviša tudi število različnih poškodb kolena.

Lahko je še huje: stroški zdravljenja po nesreči

Seveda gre pri tem zgolj za eno od diagnostičnih slikanj, bolj stroškovno nazoren je morda primer, ko stroški zdravljenja po nesreči stanejo več tisoč evrov. Če ste udeleženi v prometni nesreči in stroški zdravljenja znašajo npr. 5 tisoč evrov, bo od tega zneska obvezno zdravstveno zavarovanje krilo približno 3500 evrov stroškov, medtem ko boste morali sami poravnati stroške okoli 1500 evrov.

Za primerjavo: mesečna premija dopolnilnega zavarovanja znaša približno 35 evrov (cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in ugodnosti ob sklenitvi lahko preverite tukaj).

Ob takšnih nazornih in zelo življenjskih primerih hitro postane jasno, zakaj ima dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenjena velika večina ljudi. Če sami slučajno še niste med njimi, ne odlašajte.

Rešitev je na dlani in dostopna takoj in kjerkoli

Sklenitev je hitra, lahko jo opravite prek spleta, na spletni strani dopolnilnozavarovanje.si pa najdete vse ponudnike na enem mestu, prejmete pa tudi veliko ugodnosti ob sklenitvi.

Postopek sklepanja zavarovanja je preprost. Najprej pregledate vse ponudnike, ugotovite kateri je za vas najprimernejši, izpolnite spletni obrazec in zavarovanje je sklenjeno.

oglasna novica

Pridružite se nam