Skip to main content
V Posavju 16.1° C Ponedeljek, 20. marec 2023
26.12.2022
19:12
Policisti pomagali občanom
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Na Policijski upravi Novo mesto so se tudi v letošnjih zadnjih decebrskih dneh odločili, da obiščejo starejše, predvsem tiste, ki sami živijo na podeželju, in jim zaželijo lepe praznike.

Policisti obiskali starejše

KRŠKO "Med njimi so namreč tudi taki, ki si v teh dneh ne obetajo številnih obiskov in druženj, zato so se prijaznih deklet in fantov v modrem iskreno razveselili. Vsako leto znova nas gane, kako veliko jim pomeni vsaj kratek obisk in prijazna beseda," so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Pomagali so jim namestiti solarne svetilke

Kot pravijo, da so bili letos enotni v odločitvi, da del promocijskih sredstev namenijo prav starejšim in jim nakupili solarne senzorske svetilke. Za starejše bo gibanje okoli hiše v temnih delih dneva gotovo lažje in bolj varno. Dekleta in fantje v modrem, vajeni, da se znajdejo v vsaki situaciji, so z veseljem zavihali rokave. "Trem decembrskim dobrim možem, ki jim je menda bližje spuščanje po dimniku kot plezanje po lestvi in vrtanje, so priskočili na pomoč in na primerna mesta hiš in drugih objektov namestili luči. Z našimi občani smo govorili tudi o tem, kako lahko še bolje poskrbijo za lastno varnost in varnost svojega premoženja. Svetovali smo jim, naj nas pokličejo, če se znajdejo v kakršnikoli stiski in potrebujejo pomoč policije. Povedali smo jim, da smo mi tukaj za njih tudi med prazniki in se lahko vedno obrnejo na nas," dodajajo. Seveda je bilo govora tudi o tem, o kakšnih poticah bo zadišalo med prazniki, gospodje pa so nam zaupali, kako uspešni so bili pri kletarjenju in sušenju klobas…

Fotogalerija (Foto: Policijska uprava Novo mesto):

Iskreni nameni, srčnost in prijazen nasmeh

"Naše policistke in policisti bi si želeli obiskati še veliko več starejših, vendar jim številne delovne obveznosti v teh dneh to žal onemogočajo. Pravijo pa, da prav zares ni potrebno veliko – iskreni nameni, srčnost in prijazen nasmeh. K takšnim gestam želijo spodbuditi tudi druge. Vsi imamo v bližini nekoga, ki mu ves ta praznični rompompom ne prinaša le veselja, ampak zgolj poglobi občutek osamljenosti. In vedno je pravi čas, da odložite za trenutek svoje obveznosti in svoj čas namenite tistim, ki so v teh dneh osamljeni. Prijazen klepet in iskreno voščilo bo marsikomu polepšalo praznike in vrnilo upanje v dobro. Dobra dejanja se namreč čudežno hitro množijo, najbolj bogato pa nagradijo prav tistega, ki jih dela," še sporočajo policisti.

policija
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja