Skip to main content
V Posavju -5.4° C Torek, 7. februar 2023
08.10.2022
07:59
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
V zadnjem obdobju so policisti ponovno obravnavali več vlomov v avtomobile.

Zaklepajte svoja vozila

BREŽICE Kot pravijo policisti, so storilci vlamljali v vozila na parkirnih mestih in v avtomobile, parkirane v gozdovih in na gozdnih poteh. Policisti so v vseh primerih opravili oglede krajev kaznivih dejanj. Po preveritvi okoliščin in na podlagi opravljenih razgovorov so policisti ugotovili, da so bili v večini primerov žrtve tisti vozniki, ki so na vidnih mestih v vozilih nezavarovane pustili različne predmete, tudi denarnice z dokumenti in denar.

Razbijejo steklo in odnesejo stvari

Storilci so v vozila vlamljali na način, da so razbili stekla na vozilu in poleg odtujenih predmetov povzročili tudi premoženjsko škodo na vozilu. Občane pozivamo k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov, s katerimi lahko bistveno zmanjšajo tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja.

V vozilih ne puščajte predmetov

Policisti tako svetujejo, da v vozilih brez nadzora ne puščajo predmetov, saj v takem primeru lahko hitreje postanejo žrtev vlomilcev. Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so lahko vaba za storilce, škoda na vozilu pa bo v tem primeru večja, kot je vrednost odtujenih predmetov.

brežice
krško
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja