Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
23.05.2023
08:50
Karierni center Posavje
Foto: freepik.com
Karierni center Posavje nadaljuje s svojimi aktivnostmi. Ob tem v regiji zaznavajo pomanjkanje na področju povezovanja mladih in delodajalcev.

Karierni center Posavje

KRŠKO V Posavju poteka dvoletni projekt vzpostavitve inovativnega podpornega okolja z naslovom Karierni center Posavje. Projekt sofinancirajo iz sredstev Norveškega finančnega mehanizma 2014 – 2021 in sredstev pripadajoče slovenske udeležbe v višini 499.997,20 evrov, v sklopu javnega razpisa za sofinanciranje projektov v okviru programa Izobraževanje – krepitev človeških virov. V projektnem partnerstvu sodelujejo vodilni partner in prijavitelj projekta Regionalna razvojna agencija Posavje, Mestna občina Krško, Zavod za mladino in šport Krško, Ljudska univerza Krško, Območno obrtno – podjetniška zbornica Krško in norveški partner socialno podjetje Collective Innovation iz Osla.

Pomanjkanje povezovanja mladih in delodajalcev

Ob tem v Posavju zaznavajo pomanjkanje na področju povezovanja mladih in delodajalcev in možnost spoznavanja lokalnih podjetij. Težave bi želeli rešiti z vključevanjem lokalnih podjetjih v projektne aktivnosti in dogodke in tako bodo za izboljšanje ponudbe za mlade izvedli individualna svetovanja mladim ter organiziralei izobraževalne delavnice. Ljudska univerza Krško izvaja usposabljanje za mladinske svetovalce, v letošnjem letu načrtujejo še ureditev podstrešnih prostorov Mencingerjeve hiše, ki jo bo izvedla Mestna občina Krško. S tem bodo vzpostavili inovativno okolje, ki bo služilo kot orodje pri reševanju problematike brezposelnosti mladih v regiji.

Izvedli več aktivnosti

Doslej so za potrebe načrtovanja projektnega dela izvedli raziskavo potreb delodajalcev in stanja na trgu dela v regiji, izmenjali dobre prakse z norveškim partnerjem, vzpostavili so podpornao mrežo organizacij iz vseh šestih občin, ki sestavljajo regijo Posavje ter določili vsebine aktivnosti centra. Kot so zapisali, aktivnosti komunicirajo prek nove spletne platforme kariernicenterposavje.si ter na družbenih omrežjih Facebook in Instagram. "Projektni partnerji sodelujemo tudi z organizacijami izven partnerstva, s čimer želimo zagotoviti široko uporabnost projektnih rezultatov," dodajajo.

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam