Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
07.03.2022
18:03
Obnova južnega mostu v Kostanjevici na Krki
Foto: arhiv ePosavje
Na kostanjeviški občini so ugotovili, da je prispela ponudba za obnovo mostu na južni strani otoka previsoka. Ponudnika so pozvali k ponovnem pregledu ponudba, pa je tudi ta bila višja od sredstev.

Ponudba za obnovo kostanjeviškega mostu višja od pričakovanj

KOSTANJEVICA NA KRKI Most čez Krko na južni strani kostanjeviška otoka je potreben prenove, so ob januarski objavi javnega naročila zapisali v Kostanjevici na Krki. A kot kaže, obnova še ne bo tako hitro stekla, kot bi si želeli. Na objavljeno javno naročilo se je javilo podjetje Rafael d.o.o. iz Sevnice, ko so gradbena dela ocenili na 566.564,72 evrov, končna ponujena cena pa je bila 549.567,78 evrov.

Ponudba višja od zagotovljenih sredstev

Kot so ugotovili po oddaji končne ponudbene cene, "ponudba ponudnika Rafael gradbena dejavnost d.o.o. Sevnica, presega naročnikova zagotovljena sredstva v višini 519.644,65 evrov z DDV, določena v sklepu o začetku postopka št. 620-1/2021-45 z dne 18.1.2022 in zagotovljena na proračunski postavki 31590000, konto 420401, zato je ponudba nedopustna."

KAKO NAPREJ? Kostanjevičani bodo zdaj pregledali možnosti za zmanjšanje obsega del za predmet javnega naročila in izpeljali nov postopek javnega naročila, še pišejo v odločitvi.

Most želijo obnoviti do 15. oktobra

Po prvotnih načrtih bi februarja podpisali pogodbo z izbranim izvajalcem del in do maja pripravili projektno dokumentacijo ter pridobili vsa mnenja. Če bo šlo vse po načrtih, bi junija s pripravo gradbišča začeli z rušitvenimi deli. Do konca avgusta bi z obnovitvenimi deli prišli tako daleč, da bi do konca avgusta omogočili prehod čez most, septembra pa bi zaključili vsa dela in gradbišče odstranili. Kot piše v projektni nalogi za izvedbo projekta, bi z deli zaključili do 15. oktobra letos. A vse bo odvisno o nadaljnjih korakov iskanja izvajalca del.

(eP)

kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Zadnje novice