Skip to main content
Sreda, 27. september 2023
17.08.2023
08:46
Loče, avgust 2023
Foto: arhiv ePosavje
V Brežicah so začeli s popisom škode po nedavnih poplavah. Vloge zbirajo do 5. septembra.

Popis škode po poplavah med 4. in 6. avgustom

BREŽICE Po sklepu Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije so v Brežicah začeli s popisom škode po nedavnih poplavah, ko so začeli s sprejemom vlog za ocenjevanjem škode.

Priložite fotografije

Škoda se popisuje na kmetijskih zemljiščih na obrazcu 1. "Škoda na tekoči kmetijski proizvodnji ni predmet popisa te škode," pravijo. Obrazec 3 je namenjen za popis škode na uničenih objektih. "Na obrazcu 4 se popisuje škoda na delno poškodovanih objektih. V obrazec se vpišejo osnovni podatki. Nastalo škodo po šifrantu iz Uredbe bo vpisovala občinska komisija za popis škode na stvareh na samem terenu. Zaradi lažjega dogovora glede ogleda in ocene škode, naj stranke na obrazec vpišejo telefonsko številko ter dopišejo številko transakcijskega računa za morebitno izplačilo odškodnine," dodajajo.

Obrazci so na voljo tudi na spletu

Vloge zbirajo do vključno 5. septembra, obrazce lahko dobite na spletni strani Občine Brežice ali v vložišču Občine Brežice. Kakor še pravijo, "se v času uradnih ur obrazci dobijo tudi na sedežu pristojne krajevne skupnosti. Podpisani obrazci se morajo oddati v fizični obliki po pošti ali pa se oddajo v vložišče Občine Brežice. Oškodovanci naj k vlogam priložijo fotografije o nastali škodi."

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja