Skip to main content
Torek, 5. december 2023
30.09.2023
11:09
Foto: ePosavje.com
Od 2. do vključno 6. oktobra 2023, bo na odseku lokalne ceste št. 373621 Ajdovec–Cesta na Dobravo pri Osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica popolna zapora.

Prehitri vozniki v okolici šole

V šoli že dlje časa opažajo, da je neposredna bližina šole v času pred in po pouku zelo prometno obremenjena. Prehitri in premalo pozorni vozniki ogrožajo varnost vseh udeležencev v prometu, še posebej pa varnost naših najmlajših. V sodelovanju in skupnem dogovoru med OŠ Sava Kladnika Sevnica in Občino Sevnica bo zato v naslednjem tednu odsek lokalne ceste v neposredni bližini šole zaprt za ves promet.
Po podatkih prikazovalnika hitrosti, ki je nameščen ob cesto pri šoli, je v tednu od 23. do 29. septembra, mimo šole prehitro pripeljalo 18 % voznikov. Povprečna hitrost na 24. september je znašala kar 50,67 km/h kljub temu, da ob šoli velja omejitev hitrosti 30 km/h.

Šolarjem bo v naslednjem tednu tako omogočeno bolj brezskrbno, predvsem pa bolj varno gibanje v okolici šole. Ob zaskrbljujočih podatkih lokalna skupnost vse voznike vnovič poziva, naj vozijo skladno s predpisi, v bližini šolskih objektov pa naj bodo še posebej previdni.

ceste
sevnica
oš sava kladnika sevnica

Pridružite se nam