Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
26.10.2023
14:06
ARSO
V noči na petek Slovenijo čakajo obilne padavine. ARSO je za zahod in sever izdal rdeče opozorilo. Posavje v oranžnem alarmu. Povečana nevarnost poplav in vetrolomov v gozdovih. Civilna zaščita poziva

Povečana nevarnost v gozdovih zaradi možnih vetrolomov

V noči na petek in v petek dopoldne so za Slovenijo napovedane obilne padavine s krajevno močnimi nalivi. Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO) je sicer za zahod in sever države izdala rdeče opozorilo, osrednja Slovenija in jugovzhod države pa ostajata oranžno obarvana. Posavje trenutno ni v rdečem alarmu, vendar je potrebna previdnost.

Po napovedih ARSO bodo najmočnejše padavine padle na že namočena tla, kar pomeni povečano nevarnost poplav. Posebej ogrožena območja so tista, ki so bila prizadeta v avgustovskih poplavah. Gregor Danev iz Zavoda za gozdove opozarja, da se izogibajte gibanju v gozdovih, saj obstaja nevarnost vetrolomov.

Poveljnik civilne zaščite, Srečko Šestan, je poudaril, da je v pripravi odredba za dvig pripravljenosti celotnega sistema zaščite in reševanja. "Upam, da ne za celotno Slovenijo," je dodal Šestan. Prav tako je pozval prebivalce, naj upoštevajo vsa opozorila in se pripravijo na morebitne izredne razmere.

V Posavju bomo stanje budno spremljali in o morebitnih težavah redno obveščali preko našega portala.

vreme v posavju

Pridružite se nam