Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
28.09.2022
12:20
Posavski Sončki v okviru akcije GOGO na Bohor
Foto: Anton Hruševar
V soboto so se člani društva Sonček Posavje udeležili inkluzijskega pohoda v okviru akcije GOGO (Gibalno ovirani gore osvajajo), tokrat na Bohor.

Gibalno ovirani gore osvjajao

KRŠKO Zbralo se nas je okoli 140, v okviru našega društva Sonček Posavje pa preko 70 članov. Ob čudovitem sončnem dnevu smo skupaj z ostalimi pohodniki ter prostovoljci premagovali hribovite ovire, hkrati pa se ustavljali na različnih razglednih točkah ter si tako ogledali z višine bližnje in daljne kraje. Tudi tega pohoda nam ne bi uspelo izpeljati brez prostovoljcev, osebnih asistentov, Planinskega društva Senovo, Poklicne gasilske enote Krško, zaposlenih v DRUŽBI VTS, ….

Hvala vsem za pomoč in dobro voljo, ki ste jo delili z nami, saj smo skupaj lahko ogledali čudovite jesenske barve, okusili vonj narave, oz se povezali z naravo, slišali ptičje petje, občutili svobodo, si pomagali in se počutili vsi enaki ne glede na oviranost. Občutki, izkušnje in spomini so neverjetni in težko jih je spraviti na papir, če želite doživeti te ganljive občutke se nam naslednjič pridružite…... Akcija je bila namenjena vsem oblikam oviranosti ali invalidnosti. Tako smo se tu srečali gibalno ovirani gore osvajajo GOGO, Društvo Karel Jeraj - Slepi in slabovidni, paraplegiki, distrofiki, multipla skleroza, AMA neurorazlični, ….. . 

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Na cilju smo pripravili kratko otvoritev dogodka, na katerem smo vse prav lepo pozdravili in povabili k besedi predstavnike posameznih organizacij. Upraviteljica koče ga. Jožica Omerzu nam je namenila nekaj iskrenih in prekrasnih besed. Pričakala nas je čudovita pogostitev, poleg malice še orehovi buhteljni, palačinke, štrudelj in domač kruh, pogača in topel čaj,….hkrati pa je nas presenetila še z glasbo Ansambla Občutek, kateri nam je vsem pričaral nasmeh na obraz kljub naporni prehojeni in prevoženi poti. Na cilju nas je pozdravil tudi generalni sekretar PZS Damjan Omrzu, izpostavili pa smo tudi generalnega sponzorja NICEHASH.

Okrog 15. ure smo se vrnili nazaj na izhodišče nasmejanih obrazov in lepih občutkov na čudovit jesenski dan. Nov planinski žig v pohodniškem dnevniku inPlaninec, pa nas bo spominjal na ta dan. Gora je lahko kot življenje, pretežka, če se vzpenjaš sam, a je prijazna, če imaš podporo prijateljev. Naše aktivnosti puščajo sledi in spomine…..,če pa lahko s svojimi dejanji in energijo osrečimo druge, je srce polno topline in hvaležnosti, zato hvala še enkrat vsem, ki ste nam pomagali, da smo izpeljali zastavljeni cilj.

Predsednica Društva Sonček Posavje
Nataša Solomun

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja