Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
22.09.2023
10:40
Foto: ePosavje.com
Danes so poslanci Gibanja Svoboda obiskali vas Rigonce, da bi se seznanili z vplivom naraščajočih migracijskih tokov. Srečali so se z vaščani in preverili delovanje policije na terenu.

Poslanska skupina Svoboda na obisku v Rigoncah

Poslanke in poslanci ter člani Gibanja Svoboda so v petek, 22. septembra 2023, zjutraj obiskali vas Rigonce, da bi se neposredno seznanili z razmerami, ki so posledica čedalje večjega števila migrantov, prečkajočih to območje. Obisk je vključeval srečanje z vaščani in pregled prisotnosti policije. Poleg srečanja z vaščani so poslanci želeli sami preveriti prisotnost policije na tem področju.

Razmere ob državni meji so si ogledali na pobudo domačinov

Na pobudo lokalnega odbora in lokalnih prebivalcev je v Rigonce prišla skupina poslancev Gibanje Svoboda, z namenom, da bi se seznanili z delom policije v Rigoncah, Brežicah in Dobovi. "Da vidimo, kako policija dela na terenu in s čim se soočajo tudi tukaj prebivalci in da skratka lahko na terenu vidimo to, o čemer bomo v torek razpravljali na odboru za notranje zadeve v državnem zboru," je pojasnila poslanka Gibanja Svoboda Tereza Novak.

Ogledali so si policijske postojanke in se pogovorili z lokalnimi prebivalci

Kot je izpostavila članica Občinskega sveta Občine Brežice Mojca Florjanič, jo izjemno veseli, da se je danes nekaj poslancev Državnega zbora Republike Slovenije udeležilo ogleda na terenu v Rigoncah. "Zraven sva se z njimi priključila še svetnik Marko Kovačič, ki je domačin in jaz kot svetnica Občinskega sveta Brežice. Sprehodili smo se skozi vas, ogledali smo si postojanke Policije in lahko rečemo, da so stvari na terenu optimalne in v skladu s tem, kar je obljubil na zadnjem obisku v Rigoncah gospod Poklukar," je še dodala. Po njenih ocenah policija deluje dobro, "begunce ustavljajo, se z njimi ukvarjajo in mislim, da ni nobenega razloga, da bi se lahko kdo na tem koncu počutil izjemno ogroženo". Dodala je še, do so tudi sami ob sprehodu skozi vas ugotovili, da so stvari pod kontrolo.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Policija svojo prisotnost v Rigoncah okrepila

"Policija je na pobudo krajanov prisotnost bistveno okrepila, so prisotni predvsem zaradi tega, da se prebivalci počutijo varne," je zaključila Novakova. Kot je pojasnila, migrante policija popiše, ter jih odpelje v nastanitvene centre oziroma v azilni dom. "Vidimo, da je mirno, če pride kakšna skupina, videli samo eno, takoj opravijo vse te postopke in zadeva več kot toliko ne vznemirja ljudi," je pojasnila.

rigonce
migranti
meja
mejni prehod

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja