Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
10.12.2023
08:37
Poletno neurje, ki je prizadelo tudi dobršni del občine Brežice, je močno poškodovalo hišo družine Črpič Novak iz Trebeža pri Artičah. Stekla je obsežna humanitarna akcija zbiranja sredstev.

Poletno neurje, ki je prizadelo tudi dobršni del občine Brežice, je močno poškodovalo hišo družine Črpič Novak iz Trebeža pri Artičah. Družina je čez noč ostala brez streho nad glavo. Na pomoč so priskočili številni posamezniki in organizacije, ki so družini zagotovili najnujnejše. Z zavedanjem, da življenje v kontejnerjih na dolgi rok ni možno, se je Občina Brežice v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Artiče in Območnim združenjem Rdečega križa Brežice lotila naloge izgradnje nove družinske hiše. Stekla je obsežna humanitarna akcija zbiranja sredstev. Številni so darovali tudi v materialu in storitvah.

Imenovan je bil projektni odbor, ki je v sodelovanju z družino  izbral idejno rešitev ter s pomočjo projektnega biroja in Upravne enote Brežice v rekordnem času pridobil gradbeno dovoljenje. S tem so lahko stekla dela na terenu. Trenutno so bili izvedeni izkop, nasip, kanalizacija in vlit podložni beton. Če bo vreme naklonjeno, bi lahko smrečico na streho družina postavila že v januarju prihodnje leto.

Brez številnih prostovoljnih prispevkov, tako v materialu, urah dela kot tudi neposrednih finančnih sredstvih, vse to ne bi bilo možno. Hvala vsem , ki ste že pomagali družini.

Zavedamo se, da še nismo na cilju, zato pozivamo vse, ki še želite pomagati s svojim prispevkom, da to lahko naredite z donacijo na transakcijski račun Območnega združenja Rdečega križa Brežice (OZRK Brežice, Prešernova cesta 13,  8250 Brežice) -

TRR pri NLB št: SI56 0237 3001 0819 504

sklic: SI00 760500-2023

namen nakazila: humanitarni prispevek za družino Črpič - neurje 2023

koda namena: CHAR

Poročilo o vseh donacijah bo projektni odbor podal ob zaključku svojega dela.

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja