Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
01.09.2023
08:34
Foto: ePosavje.com
S predsednikom Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Krško Sebastjanom Komočarjem smo se pogovarjali o pripravi varnih šolskih poti v Mestni občini Krško.

Varno v prometu ob pričetku novega šolskega leta

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Krško bo tudi v tem šolskem letu, v obdobju od prvega do osmega septembra, poskrbel za varen prihod prvošolcev in vseh ostalih otrok v šolo in iz nje na poti domov.

Na prehodih za pešce bodo prisotni prostovoljci

Kot nam je povedal predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Krško Sebastjan Komočar bodo "tako kot vsako leto, bodo na prehodih čez cesto v okolici šol in vrtcev skrbeli prostovoljci Združenja šoferjev in avtomehanikov (ZŠAM), policisti, člani Moto kluba Rak in Medobčinski inšpektorat – Skupni prekrškovni organ občinskih uprav občin Bistrica ob Sotli, Brežice, Krško, Radeče in Sevnica, ki bodo v prvem tednu novega šolskega leta vsak dan prisotni na prehodih za pešce".

Poziv voznikom

"Apeliramo na vse udeležence v cestnem prometu, da so še posebej na območju šolskih poti, malo bolj previdni in malo bolj pozorni na naše najmlajše udeležence, za katere je pot v šolo nova in se prvič srečujejo s šolsko potjo. Resnično apeliramo, da so vozniki pri svoji vožnji previdni in upočasnijo, kolikor se le da," naproša Komočar.

 

Šolske poti v Mestni občini Krško so varne

Šolske poti v okolici šol so po večjem delu občine varne in označene s talnimi označbami. Ponekod so tudi cone kraji, kjer je hitrost zmanjšana. Tako da jaz mislim, da bi morali vozniki, ki se vozijo v teh območjih, takrat še toliko bolj pozorni in sploh zato, ker vedno nekdo prvič vstopa v tako območje in so to zanje nova okolja.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com)

Zavarovalnica triglav bo prvošolcem zagotovila rutke

V Mestni občini Krško vsakoletno sodelujejo z Zavarovalnico Triglav, ki bo vsem prvošolcem zagotovila rutke. Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pa bo otrokom zagotovil vidne kresničke, ki jih bodo lahko potem obesili na torbe.

Bodimo varni v prometu

"Vsem najmlajšim udeležencem in njihovim staršem in seveda tudi vsem ostalim otrokom pa bi zaželel varno pot v šolo, s čim manj nevšečnostmi. Pozivam še k previdnosti in skrbi zase, kakor tudi za vse ostale udeležence v prometu," zaključuje Komočar.

šola
krško

Pridružite se nam