Skip to main content
V Posavju 12.6° C Četrtek, 23. marec 2023
11.03.2023
11:12
Grmada
Foto: ePosavje.com
Pred dnevi so na spletni strani Mestne občine Krško objavili poziv k primerni uporabni pohodnih in rekreacijskih površin v občini. "Bodite razumevajoči in spoštljivi do lastnine in narave," pravijo.

Težave z uporabo površin v rekreacijske namene

Kot pravijo, "so bili v preteklih mesecih večkrat seznanjeni o ponavljajočih se težavah, ki se nanašajo na uporabo površin v rekreacijske namene, predvsem se težave pojavljajo zaradi povzročanja škode na zasebni in javni lastnini, vandalizma, neprimernega obnašanja posameznikov in posledičnih varnostnih problemov na izpostavljenih priljubljenih izletniških točkah v občini."

"Bodite razumevajoči in spoštljivi do tuje lastnine in narave"

"Dejstvo, ki se kaže je, da si na zgoraj omenjenih površinah marsikdo privošči mnogo več, kakor je dovoljeno in družbeno sprejemljivo. S tem se, ne samo povzroča škoda in slaba volja pri lastnikih zemljišč. Posledično se onemogoča tudi rekreativno dejavnost ostalim, kulturnim uporabnikom teh površin in se jih z svojimi dejanji večkrat celo spravlja v nevarnost. Zato vse občanke in občane prosimo, da so razumevajoči in spoštljivi do tuje lastnine in narave, do sočloveka pa tudi živali, zato posamične vrste rekreacije izvajajmo na površinah, ki so temu namenjene," dodajajo

Izpostavili so dve lokaciji

Grmada

Na Mestni občini Krško so izpostavili dve lokaciji. Vse uporabnike poti na Grmado nad Krškim prosijo, da za dostop do koče na Grmadi ne uporabljajo zasebnih zemljišč, pač pa se poslužijo javnih poti in drugih urejenih pohodnih poti, kot so Trapistovska pot ter registrirane planinske poti.

Planina nad Podbočjem

Druga lokacija, na kateri so opazili dejavnosti, ki predstavljajo varnostno tveganje in povzročajo gospodarsko škodo, je Planina nad Podbočjem. "Gre za priljubljeno območje ljubiteljev narave, rekreativcev in športnikov, saj je območje atraktivno v vseh letnih časih. Opozarjamo, da uporaba motornih vozil na tem območju ni dovoljena in primerna, da gre za povzročanje hrupa v naravnem okolju, prav tako pa zaradi neobzirnosti predstavljajo varnostno tveganje za druge obiskovalce. Povzroča se tudi gospodarska škoda na travnikih, pašnikih in drugih zasebnih zemljiščih, ki so prvenstveno namenjena kmetijski in gozdni dejavnosti," še dodajajo.

Policisti bodo okrepili prisotnost

Ob tem so napovedali, da bo Policijska postaja Krško v dogovoru z Mestno občino Krško na omenjenih območjih povečala prisotnost policistov, ki bodo zoper morebitne kršitelje ustrezno ukrepali.

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja